DVS kan gaan aftellen

(verslag 30/1/2016)

Wederom overwinningen voor de drie hoofdselectieteams van DVS69 ,waardoor elk team op haar eigen manier kan gaan aftellen naar beslissende speel-weekenden!

DVS A1, dat momenteel nog steeds koploper KOAG volgt op twee punten, trad aan tegen de lastige outsider ACKC. Ondanks de comfortabele 4-9 voorsprong werd het alsnog een hectische wedstrijd, mede dankzijn het fanatieke thuispubliek. Toch bleef DVS overeind: 8-10. In de poule won koploper KOAG en kan er simpel gesteld wordt KOAG en DVS gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Immers de concurrentie volgt op zes punten . De beslissing zal naar verwachting pas na de voorjaarsvakantie vallen. Komend weekend treft DVS goede buur Albatros A2 en treft KOAG laagvlieger Ventura Sport (aanvang 13.55 uur, De Ridderhal)
DVS-2 trad aan tegen Nikantes, de huidige nummer drie in de poule. Deze “papieren topper” was in het veld geen topwedstrijd. De matige wedstrijd werd schier eenvoudig gewonnen door DVS: 8-14.
Hoewel de enig serieuze bedreiger van DVS,  RWA-3 ook haar wedstrijd won, is de voorsprong nog immer drie punten. Zonder verrassende uitslagen zal de beslissing ook hier in het weekend van 5 maart vallen. Komend weekend echter eerst de thuiswedstrijd tegen DSO-2 (aanvang 17.25 uur, De Ridderhal)

DVS-1 spande zich niet overmatig in tegen Nikantes. De Ambachters liepen snel uit naar de 10-2 voorsprong, en dat evenwicht bleef tot aan de rust (14-6). Ook  nu had DVS de ambitie om net als voorgaande weken een hoge score neer te zetten, maar dat mislukte jammerlijk. Dit tot ergernis van DVS-coach Beuk die flink zijn wisselspelers gebruikte. Het bleek voldoende voor de plichtmatige winst, met niet al teveel tegendoelpunten: 10-19.
In de poule verloor volger Triade verrassend van laagvlieger Olympia waardoor DVS met nog vier wedstrijden voor de boeg nu  zeven punten “los staat”. Theoretisch kan DVS dan al komend weekend kampioen worden. Dan dient Triade opnieuw punten te verspelen en zal ook de nieuwe volger DSO komende weekend verslagen moeten worden. Gezien de hectische en lastige “heenwedstrijd” (nipte winst DVS) zal dat nog een hele opgave worden. Aanvang: 18.50 uur, De Ridderhal). Mocht dat niet lukken dan is het erop volgende weekend een volgende kans om het vurig gewenste kampioenschap te halen in een thuiswedstrijd!

 
 

Sponsoring