Korfbalvereniging DVS’69 verwelkomt jongste jeugd

Piratentraining F-jes DVS'69
Daar waar veel sporters tijdens de zomervakantie van hun verdiende rust genieten, besloot korfbalvereniging DVS’69 actief te blijven. Tijdens de maanden juli en augustus opende zij haar deuren voor de jeugd van ca. 6 en 7 jaar en werd er elke woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur getraind op het kunstgras naast het clubhuis. De twee F-leden die DVS in juni op de lijst had staan – Sanne en Thijs - werden al op de eerst trainingen vergezeld door 3 nieuwe gezichten; Ranomy, Luke en Antony. Gedurende de zomerperiode bleven alle kinderen de trainingen trouw bezoeken, op de “verplichte” vakantiereis na. Ook Sanaya, Nea en Emma werden warm gemaakt voor het leuke korfbaluurtje via klasgenootjes en de Zomerparkdag en melden zich, na een aantal trainingen, ook als lid aan.

Op 14 oktober werd de piratentraining georganiseerd. De kinderen mochten verkleed komen, konden worden geschminkt en kregen daarna, in groepjes  voorzien van een echte piratennaam en begeleid door een “echte” piratenleider, de opdracht om op het pirateneiland op zoek te gaan naar de schat door het uitvoeren van opdrachten. Daarbij werden zij gehinderd door lastige, vijandige piraten met zwaarden en een bijtgrage papegaai. Dat de kinderen niet bang waren bleek wel uit de mooie prestaties die zij leverden tijdens het o.m. “blind schieten” en het “ verzamelen van parels”.
Na een gezamenlijke zoektocht werd de schat gevonden en konden de piraten heelhuids terugkeren naar het clubhuis waar zij konden genieten van hun gevonden schat, limonade en wat lekkers.

De week daarna stond in het teken van Oud & Nieuw. Na alle trainingen op het veld gaan de kinderen – F1 - vanaf de zaal hun eerste competitiewedstrijden spelen. De oude trainers namen afscheid en de nieuwe staan al te popelen om deze leuke groep te begeleiden.  Deze laatste veldtraining werd afgesloten met een gezamenlijke pannenkoeken maaltijd.
Aangestoken door de activiteit en energie van deze gezellige groep? Elke donderdag van 17.00 uur – 18.00 uur traint DVS’69-F in De Sophiahal. Kinderen van 6 en 7 jaar zijn van harte welkom om – vrijblijvend – een aantal trainingen mee te doen om te ontdekken dat korfballen bij DVS’69 heel leuk is.
Informatie kan via de website: www.dvs69.nl of via Karin de Haan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Kijk voor meer foto's in ons foto-album

 
 

Sponsoring