Domper DVS richting zaal

(verslag 10/10/2015)

Waar twee winstpartijen vielen te noteren voor DVS-2 en DVS-A1 zijn er kopzorgen voor het vlaggenschip. DVS-1 speelde verdienstelijk tegen koploper Fiks maar verloor toch; de concurrenten om handhaving wonnen echter verrassend zodat die strijd geheel weer open ligt.

(klasse.1E)
De vertraagde aankomst van DVS in Oegstgeest noopten de Ambachters tot een snelle opwarming. Thuisploeg Fiks toonde wel degelijk aan een goede ploeg te hebben, maar DVS hield de koploper goed bij tot aan rust (10-9). DVS kon echter niet aan de goede kant van de score komen en pas tien minuten voor tijd werd het eerste gaatje van vier doelpunten geslagen in Fiks’ voordeel. DVS drong nog wel aan, maar de beslissende scherpte ontbrak in de slotfase zodat een stunt er dit keer niet in zat (21-18). In de poule zag DVS de voorsprong op concurrenten als Korbatjo (winst op Ijsselvogels) en ONDO (verrassende winst op Albatros) slinken naar max twee punten. DVS staat nu zesde, de achterstand op plek drie is daarentegen overbrugbaar (drie punten). Een op voorhand spannende hervatting in maart 2016 ligt in het vooruitzicht! DVS gaat nu de voorbereiding in voor de zaalcompetitie waar de missie zal zijn de derde klasse te ontstijgen.

(klasse R3T)
Het qua bezetting gehavende DVS-2 speelde een “mental game” tegen KCR in Ridderkerk, dat traag speelde en de verguisde “achterverdedigingstactiek” toepaste. DVS ging mee in het te lage tempo, wat feitelijk de kersverse Ambachtse koploper niet ligt. De garantie op een overwinning was er geenszins en pas laat in het tweede bedrijf werd het kwaliteitsverschil zichtbaar, waardoor DVS alsnog de overwinning pakte (6-9). De directe volger van DVS, het Delftse Excelsior3 werd verslagen door die andere runnerup RWA en gebroederlijk volgen deze teams nu DVS op twee punten. Een bemoedigend vooruitzicht derhalve na de “wintercompetitie”!

(klasse2K)
DVS A1 deed nieuwe ervaring op in het “fysiekere” korfbal, waar middenmoter Trekvogels de Ambachters op trakteerde. Het betere spel was al voor gastploeg DVS, maar dat was in de ruststand nog niet geheel zichtbaar (7-6). Na rust wel, en kon de ploeg van DVS coach van Alphen uitlopen naar de verdiende 9-13 zege. Deze overwinning smaakte de Ambachtse jeugd extra zoet omdat het de concurrentie punten zag verspelen. DVS staat mede daardoor nu vier punten los in de poule, een luxe uitgangspositie komend voorjaar als de hervatting van de veldcompetitie zich weer aandient.

 
 

Sponsoring