DVS schrijft korfbalhistorie

(verslag 06/06/2015)

“6-6” zal vanaf nu altijd een gedenkwaardige datum zijn voor korfballiefhebbers in de Drechtstreek in het algemeen en die van DVS’69 in het bijzonder. Voor het eerst in de clubhistorie promoveerde DVS naar de 1e klasse na winst op ONDO in het allesbeslissende promotieduel, dat afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom werd gespeeld.

ONDO1 – DVS1     9-15 (4-9)

Mede door de wetenschap dat DVS gedurende de vier eerdere ontmoetingen in het hele seizoen ONDO maar moeilijk kon bestrijden, had DVS-coach Beuk (en DVS) gekozen voor een enigszins ontspannen voorbereiding door bij het clubgebouw van DVS te verzamelen en gezamenlijk te lunchen alvorens af te reizen naar Bergen op Zoom. Gastclub Scheldevogels had het veld, dat al voldoet aan de “nieuwe afmetingen”, beschikbaar gesteld voor de diverse beslissingswedstrijden in het districtskorfbal.  Het programma bood voldoende tijd om de eigen wedstrijd, gespeeld goed te kunnen voorbereiden.


De wedstrijd was omgeven met een kakofonie van geluid, gemaakt door het publiek van ONDO en DVS . Daarom al was het goed dat de wedstrijd begon. En direct bleek dat de tactische omzettingen toegepast door de Ambachtse hoofdcoach, bleken te werken. DVS startte rustig en liet het initiatief aan ONDO (1-0). Een direct daarop volgende gemiste strafworp aan DVS zijde zat ongetwijfeld niet in het plan, en ONDO hield het initiatief. DVS, dat fantastische rebounds had,  liet de ploeg uit Middelburg uitrazen en volgde waar nodig. Bij 4-4 pakte DVS de handschoen op en liep in het laatste kwart van de eerste helft uit naar de 4-9 ruststand, een ongekende luxe! Na rust miste DVS direct de uitgelezen mogelijkheid op een grotere voorsprong en was het ONDO dat zich pas na tien minuten weer oprichtte (5-9). Het bleek van korte duur want DVS counterde direct weer (5-10). Een hectische fase diende zich aan met blessures voor zowel DVS als ONDO, maar ook een haperende tijdwaarneming bij 6-11! Door de ontstane commotie, die naar het leek tot een foute bijstelling van de tijd leidde, werd DVS bijna van de wijs gebracht. Het stond zowaar 8-11. Het collectief sterke DVS forceerde in de daarop volgende tien minuten de vroegtijdige beslissing (8-13). Met nog acht minuten te gaan raakte ONDO steeds meer in tijdnood, klopte nog een maal op de deur, maar DVS gooide definitief de wedstrijd in het slot (9-15). Het laatste fluitsignaal klonk en vreugde-uitspattingen waren van diverse aard: gejuich, bubbels maar ook taartstukken vielen meerdere spelers-en ook publiek- ten deel!

Chris Beuk roemde de inzet van zijn ploeg op het veld eerder die middag, en tevens bedankte hij het publiek dat de laatste weken in grote getalen de wedstrijden bezocht en met name die enkele trouwe supporter(s) die er altijd zijn. DVS hoopt op haar beurt dat onder aanvoering van hoofdsponsor Compass, meerdere sponsoren zullen volgen om DVS te steunen in de verdere ontwikkeling naar stabiele eersteklasser.

In de avond werd een bescheiden feestje gevierd in het clubhuis van DVS, om deze gedenkwaardige dag te vieren en te herbeleven!

 
 

Sponsoring