Interview met recreant Richard van Rijn

Richard van RijnEen beetje achtergrondinformatie: waar ben je geboren en in wat voor gezin ben je opgegroeid?
Ik ben geboren in Takapuna, een plaats in Nieuw Zeeland, als de jongste van vijf kinderen. Ik heb drie zussen en jullie kennen mijn broer al. Op mijn tiende jaar zijn wij in Nederland komen wonen. Wateringen werd toen mijn opgroei omgeving. Zo ben ik een beetje een Westlander geworden.

Hoe ben je in Hendrik Ido Ambacht beland?
Mijn broer woonde in Hendrik Ido Ambacht en tijdens het wachten op een Chinese maaltijd keek ik naar een etalage van de makelaar. Monique en ik woonden toen in Delft en wilden onze kinderen daar niet op laten groeien. Wij hebben toen de keuze gemaakt om naar Ambacht te verhuizen. Tot op heden hebben we daar geen spijt van.


Hoe ziet je werkdag er uit?
Mijn  werkdagen zien er altijd anders uit. De ene keer om 07:00 uur beginnen en de andere keer draai ik een avonddienst of een nachtdienst. Laat ik maar zeggen dat ik over de veiligheid van de meeste Rotterdammers waak. Af en toe een bekeuring schrijf, maar meestal met een goed praatje probeer ik mensen in te laten zien wat verkeerd gegaan is.  Na een dag werken kom ik graag thuis om bij mijn gezin te zijn.

Hoe ziet het leven van Richard er over 10 jaar uit?
Weet je, ik plan eigenlijk niet zoveel vooruit. Monique is daar veel beter in dan ik. Ik hoop in goede gezondheid van mijn omgeving te genieten.  Iets minder te werken en meer van Europa te kunnen zien.

Wat is volgens jou je beste en minst beste karaktereigenschap?
Mijn minst beste karaktereigenschap is mijn ongeduld. Soms kan ik erg ongeduldig zijn en ben ik niet echt vriendelijk.  En mijn beste karakter eigenschap. Tja dat zou ik niet weten. Ik probeer mij sociaal op te stellen en te helpen daar waar ik kan.

Hoe ben je bij DVS’69 terecht gekomen?
Mijn dochter Miranda ging korfballen met haar vriendinnen. Monique en ik hebben altijd getracht aanwezig te zijn bij haar wedstrijden. Dat doen we nu zij bij de senioren zit nog steeds.

Heb je, naast korfballen, nog andere hobby’s? Zo ja, welke?
Ik vind koken leuk, maar ik kan niet zeggen dat het een hobby is. Verder heb ik altijd gevoetbald, ben jeugdvoorzitter  bij ASWH geweest.  Veel  vrije tijd  is opgegaan met voetbal training geven aan de jeugd. Dit heb ik altijd met veel passie gedaan.

Hoe ziet de toekomst van DVS’69 er uit volgens jou?
Het is bekend dat DVS’69 het moeilijk heeft. Het zou treurig zijn als DVS’69 het niet zou overleven.  Wel is het zaak dat DVS’69 buiten de gebruikelijk paden gaat wandelen.

Heb je nog tips, bij voorbeeld uit het voetballeven, die bruikbaar kunnen zijn voor DVS’69?
Als ik heel eerlijk ben: Ja die heb ik zeker. Het mag wat mij betreft een stuk zakelijker, zonder het familie gevoel los te laten. Een van de mooiste zaken van DVS’69 is het familiegevoel bij  Door Vriendschap Sterker. Je kunt binnen vriendschap ook zakelijk met elkaar aan de gang. Ik mis een beetje de vuist op tafel als het nodig is.

Heb je een leuk idee om gezamenlijk met de recreanten te gaan uitvoeren?
Wat voor de een leuk is, is misschien voor de ander niet leuk, dus dat vind ik altijd moeilijk. Ik doe een voorstel. Kom allemaal  op de feestavonden, die georganiseerd worden. Ik heb deze avonden ervaren als heel gezellig en verrassend. Zo leer je de andere recreanten ook van een andere kant kennen. Ik heb begrepen dat er op termijn weer een feest gegeven wordt.
Een ander idee: In de zomermaanden met alle recreanten het clubhuis onder handen nemen. Weten jullie al dat Monique heel goed kan verven en dat ik aardig onkruid kan weghalen. Ik denk zomaar dat er meerdere recreanten dergelijk kwaliteiten hebben. Dus waarom gaan we dat niet inzetten. Een mooi gebouw hoeft niet altijd veel te kosten. En het is nog gezellig af te sluiten met een BBQ. Laat ik
daar toevallig ook goed in zijn.

Richard en Leo
Richard met o.a. broer Leo tijdens de laatste recreantenwedstrijd

 
 

Sponsoring