Recreanten spelen onderling

IMGP7628.jpgZaterdag 17 januari 2015 was de Ridderhal goed bezet. DVS 1 speelde een moeilijke wedstrijd tegen een uitgebalanceerd team. Helaas werden de winstpunten dan ook niet in Ambacht gehouden. De tribune was goed bezet met allerlei mensen in sportkleding. Wat was er toch aan de hand. Had Chris Beuk nieuwe spelers en speelsters  benaderd als aanvulling voor zijn met blessures geplaagd team. Gezien  de leeftijd van deze in sportkleding gestoken mensen werd daar hevig aan getwijfeld.
Na het laatste fluitsignaal werd het speelveld bestormd door deze ouderen. De korven werden bezet, ballen vlogen je om de oren en de spelers van het eerste kregen nauwelijks de kans om het publiek te bedanken voor hun aanwezigheid. Dames en heren gestoken in witte en oranje shirts liepen zo snel als zij konden achter de zojuist geworpen bal aan. Want ja, na het schieten moet je wel afvangen. Duidelijk was dat de recreanten er zin in hadden.

Het was weer tijd voor de jaarlijks terugkerende onderlinge wedstrijd. Elsbeth en Pieter werden aangewezen als captains(moeilijk woord voor aanvoerder) van respectievelijk wit en oranje. Elsbeth had de beschikking over een op papier sterk team, bestaande uit Sue,Leo,Maarten,Debbie,Annemarie,Frans,Marijke,Richard,Wendy,GertJan en Elsbeth zelf natuurlijk. Oranje had natuurlijk de overige recreanten. Karin de Haan had netjes alles op papier gezet voor Elsbeth en Pieter, maar ja bij de recreanten hebben we ook nog een zeker Bas rondlopen. De man is de afgelopen maanden druk bezig geweest met zijn huis. Overigens mag gezegd worden dat het een plaatje is geworden. Het was te merken aan Bas. Bas had een wit shirt aangetrokken, terwijl hij bij oranje hoorde. Geen probleem toch, dan laten we Gertjan toch bij oranje spelen was het advies. Ja ja lekker handig. Gertjan, toch een van de betere korfballers naar de tegenstander sturen. Handig gedaan hoor. Zo win je de wedstrijd niet. Uiteindelijk bleek dat nog de waarheid ook. Uiteindelijk heeft Bas ook maar een helft gespeeld, omdat hij Robin wilde helpen met het opruimen van zijn DJ spullen. Overigens ondersteun ik de gelezen  facebook opmerking, dat Robin tijdens de thuis wedstrijden van het eerste voor de sfeer mag zorgen. Goed gedaan man!
Weer terug naar de wedstrijd van de recreanten. Binnen de kortste keren was het duidelijk dat het een moeilijke avond werd voor wit. Na een tiental minuten stond het 3-0 en had wit geen schijn van kans. Oranje was heer en meester op het veld. Overal werden er prachtige combinaties gemaakt en wit mocht totaal niet klagen dat de achterstand niet al te groot werd. U begrijpt nu waarom ik hier boven de namen niet genoemd heb van de oranje spelers. Ik kan namelijk slecht tegen mijn verlies en ik speelde voor wit. Nu hoor ik een hoop mensen denken: Ja, logisch dat Oranje gewonnen heeft. Wit speelde met een man minder. Tot uw verbazing wellicht. Het laatste doelpunt werd gescoord door uw verslaggever en wel met een doorloopbal met een(1) hand. Pieter had het nakijken. En toen was het uiteindelijk 10-8 geworden voor Oranje. Gefeliciteerd hoor!Vermeldingswaardig is dat er gestreden werd voor elke bal, elke centimeter van het veld, voor elk punt en voor elkaar. De recreanten zijn een voorbeeld hier in, waar  speelvreugde belangrijk is en sportiviteit voorop staat. Het plezier straalde er vanaf. Namens iedereen bedank ik Karin en  Bas vooral voor het nemen van het initiatief om deze wedstrijd te organiseren. Een puntje van kritiek mag ik hier wel noemen en dat is het volgende. Het verbaast mij dat de tribune eerst nog redelijk bezet was, maar gedurende de wedstrijd dunde dat behoorlijk uit. Voor de recreanten is het ook leuk als de tribune vol zit. Dus mensen: de volgende keer verwachten wij jullie in grote getalen. Wij zorgen voor een sfeervolle en soms lachwekkende avond.


Uw verslaggever

 
 

Sponsoring