Recreanten spelen toernooi in Papendrecht


Op vrijdag 17 oktober 2014 waren de recreanten van DVS uitgenodigd om een toernooi te spelen bij PKC. Zonder maar een keer getraind te hebben in de zaal werd er met goede moed begonnen aan het toernooi. Dit keer waren er voldoende dames opgetrommeld om een reserve schema op te stellen. Marijke had haar dochter meegenomen om de dames aantal op zes te brengen. De mannen waren het unaniem eens dat Wendy vaker mag mee doen.  In de eerste wedstrijd van twintig minuten was het duidelijk dat er nog niet in de zaal getraind was. Zo was het Arie die tot twee keer toe een medespeelster aanspeelt met een stuiterbal. Helaas kon Irene niet zo hoog springen en dwarrelde de bal in de handen van een tegenstander. In een spannende wedstrijd was PKC toch lichtelijk de betere ploeg en werd een eindstand van 3-2 behaald. Lang niet slecht voor de echte recreanten van DVS’69.
Tot grote vreugde van alle DVS aanhangers werd de tweede wedstrijd gewonnen van ……….

Het was duidelijk te merken dat de “oudjes”van DVS zich snel konden aanpassen aan de zaal. Met vlotte combinaties en goed verzorgde stuiterballen werd de tegenstander weggespeeld. Zo konden we uiteindelijk een mooie 4-2 overwinning op onze conto schrijven. Dit ondanks de wat warrig fluitende scheidsrechter, die in het vervolg nog voor ellende zou zorgen. De man was duidelijk geen voorstander van DVS. En dan druk ik mij dit keer maar eens diplomatiek uit. Zo kregen we weer te maken met “Tante Thea” van Albatros. Net als de vorige keer kon deze dame zich niet inhouden en was zij ook voor haar eigen team een doorn in het oog. Tante Thea vond het namelijk heel vervelend als haar tegenstandster een doelpunt maakt. Na een mooie doorloopbal scoorde Elsbeth en werd zij getrakteerd op een schoppende beweging. Kennelijk was dit niet genoeg en sloeg mevrouw ook nog eens. Een klein opstootje als gevolg. En wat deed de scheids: helemaal niets. Maar tijdens de derde wedstrijd des te meer. Tante Thea werd door haar eigen ploeg uit het veld gehaald. Een verstandige keuze.
Tijdens de derde wedstrijd speelde DVS niet onverdienstelijk, maar helaas speelde zij tegen negen man/vrouw. De scheidsrechter, ja die van de eerste en tweede wedstrijd, speelde namelijk mee met Kinderdijk. Zelfs toen Marijke in de mangel genomen werd door twee dames, kreeg DVS een vrije worp tegen. Het antwoord van de scheidsrechter: “ Een aanvallende fout” en dat terwijl Marijke in de verdedigingszone stond. Zelfs de altijd rustige Raymond kon hier niets van begrijpen. Kinderdijk nam een 2-0 voorsprong en dit jeugdig team wilde eigenlijk wel meer. Dit werd gedwarsboomd door de slimme en uitgekookte recreanten van DVS. Binnen enkele minuten was de stand gelijk getrokken en was DVS veruit de betere ploeg. Helaas werd er in de resterende tijd een ongelijke strijd gestreden. Kinderdijk kreeg al dan niet terecht diverse strafworpen en vrije ballen toebedeeld. Onze verdediging werd elke keer afgestraft voor het vangen van een bal. Onpartijdig was de man met de fluit zeker niet. Frustrerend als je komt om lekker te ballen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren.
Na de wedstrijd was het even zaak om de koppies bij elkaar te steken en af te spreken dat er geen commentaar meer op de  leiding gegeven zou worden. De coach benadrukte dat we gekomen waren om lol te hebben in het spel, dat we een leuke avond wilde beleven en dat DVS vooral moest doen waar ze goed in is, namelijk goed korfballen.
In de laatste wedstrijd, tegen Oranje Wit, werd dit dan ook zeer duidelijk. Oranje Wit werd vastgezet en de aanvallen waren een lust voor het oog. Soepel en geconcentreerd werd Oranje Wit opzij gezet. Een mooie afsluiting van de wedstrijden kon je je niet voorstellen. DVS maakte een geweldige indruk. Of had dit te maken met het feit dat we een andere scheidsrechter hadden. Nee, laat ik hier heel duidelijk over zijn: het was echt de inzet en de spelvreugde van de DVS spelers, waardoor er verdiend gewonnen werd van Oranje Wit.
Na de wedstrijden werd het toernooi afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine van PKC. De hapjes werden verzorgd door PKC, waarvoor dank. Oh ja, de winnaar van het toernooi was PKC zelf. Een mooie wisselbeker werd uitgereikt en DVS eindigde als gedeeld vierde, met Oranje Wit. Wij willen PKC bedanken voor de uitnodiging en zullen dit belonen met een uitnodiging voor onze recreanten toernooi, aanstaande Juni.

 
 

Sponsoring