Interview met recreante Annemieke Euser

annemiekeeuser.jpg

Hoe zag de jeugd van Annemieke eruit?
Ik ben geboren in Dordrecht maar toen ik 2,5 jaar was ben ik met mijn ouders naar Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd en daar ben ik niet meer vandaan gegaan. Ik heb één zus(je), Yvonne. Ik heb toen ik jong was heel wat verschillende sporten gedaan, o.a. zwemmen en dansen. Ik heb na de lagere school op de P.J.Plaisier mavo gezeten en daarna ben ik naar de MEAO, het Biesbosch college, in Dordrecht gegaan. Toen ik daar klaar was ben ik als secretaresse gaan werken.

Heb je een korfbalverleden?
Nadat ik een beetje uitgekeken was op zwemmen en dansen ben ik via mijn zus, dia al jaren korfbalde, bij DVS terecht gekomen. Ik kwam in de A-jeugd terecht met Gert Bol als coach. Vervolgens heb ik gekorfbald tot ik in verwachting was van Manon, mijn oudste dochter. Dat is nu ruim elf jaar geleden. Ik vind het heel leuk om nu een aantal mensen waar ik zelf mee gekorfbald heb, weer tegen te komen, maar dan langs de lijn als ouders van de nieuwe generatie DVS-ers.

 

Wat voor werk doe je?
Ik werk nu als Management Assistente bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, op de afdeling Bestuurszaken. Dat is de afdeling die zich onder andere bezig houdt met de financiën van de gemeente, communicatie en veiligheid.

Welke karaktereigenschappen hebben je dochters van jou?
Manon en Laura zijn echte zusjes, maar ze verschillen ook wel op veel gebieden van elkaar. Wat ik in allebei wel herken is dat ze snel enthousiast zijn voor veel verschillende dingen en heel veel leuk vinden.

Wat is je favoriete zaterdaginvulling?
Ik vind het leuk om bij de wedstrijden van Manon en Laura te kijken. Daar is vaak een groot deel van de zaterdag al mee gevuld. Als we dan eens een keer een korfbalvrije zaterdag hebben vind ik het heel leuk om mijn dochters even naar de winkels te gaan en gezellig ergens wat eten en drinken.

 

Hoe ziet het leven van Annemieke er over ca. 10 jaar uit?
Ik ben niet zo heel erg van het vooruit plannen. Vaak lopen dingen toch anders dan verwacht of gepland. En hoewel het een super cliché is, ik hoop vooral dat ik en iedereen die mij lief is over tien jaar nog in goede gezondheid is.

Ga je wel eens bij selectieteams van DVS’69 kijken?
Als het eerste thuis moet spelen kom ik regelmatig kijken. En ik heb pas met Laura afgesproken dat we ook een keer bij de teams van haar trainers gaan kijken, dus binnenkort maar eens kijken wanneer zij moeten spelen.

Wat zou je graag bij DVS willen zien?
Lastige vraag. Het eerste wat bij me opkomt is dat de ruimte in de zaal om te trainen vrij beperkt is. Vanavond heb ik Laura opgehaald van haar training in de gymzaal aan de Weteringsingel, waar ze tegelijkertijd traint met de F1. Heel gezellig, maar eigenlijk veel te klein voor zoveel kinderen. Ik realiseer me wel dat DVS dat niet alleen kan oplossen, maar het is denk ik wel een punt om aan te kaarten bij de gemeente.

Van welke recreant zou je meer willen weten?
Ik zou wel eens wat meer van de recreant willen weten die ons vorige week zo goed door het PKC-toernooi gecoacht heeft, oftewel: Richard van Rijn.

 

De recreanten trainen nog eventjes door op het kunstgras op woensdagavond vanaf 20.00 uur.

Van 4 december tot 4 maart wordt er in De Ridderhal getraind van 20.00 uur – 21.00 uur.

Iedereen die enthousiast is, is van harte welkom!

 
 

Sponsoring