Jubileum

Op 8 augustus 1969 werd onze vereniging opgericht. Korfbalvereniging Door Vriendschap Sterk ‘69. Kortweg DVS’69.
Bij de oprichting heeft men er vast niet bij stil gestaan dat alle toekomstige jubilea in de zomervakantie zouden vallen, zo ook dit jaar. Op 8 augustus jongstleden was ik aan het genieten van een welverdiende vakantie aan de Jurassic Coast in Engeland (zuid kust). Ik kan het mij niet anders voorstellen dat een hoop van jullie eveneens met vakantie waren.
Bij het voorbereiden van het 45 jarige jubileum van onze vereniging is daarom besloten om op 30 augustus, in het laatste weekend van de schoolvakantie, bij dit heugelijke feit stil te gaan staan.


In de voorbije 45 jaar heeft DVS’69 dieptepunten maar gelukkig ook heel veel hoogtepunten mogen meemaken. Zo zijn er in al die jaren ontelbaar veel kampioenschappen gevierd, zijn er nieuwe kantines en nieuwe velden in gebruik genomen. Het grootste hoogtepunt van de afgelopen 45 jaar is, naar mijn mening, de promotie van ons eerste team naar de 2e klasse KNKV. Zowel op het veld als in de zaal. Nog niet eerder had DVS’69 een afvaardiging in de 2e klasse gehad en wat blijkt: handhaven op dit niveau was niet zo moeilijk. 
Dat het DVS’69 zo sportief voor de wind gaat is vooral de danken aan jullie, de leden, zelf. DVS is een vereniging dat het moet hebben van vrijwilligers. Gelukkig wordt er niet gek opgekeken wanneer er iets extra’s van een lid gevraagd wordt. Jullie zorgen ervoor dat door allemaal de schouders er onder te zetten, het voortbestaan van DVS’69 is verzekerd.

Aanstaande zaterdag (30 aug) vieren we het 45e jaar bestaan van onze vereniging op een bescheiden, maar volgens mij op een leuke, wijze. 

  • ’s Ochtends neemt de jeugd van DVS’69 deel aan een heuse Vossenjacht. Ik heb mij laten vertellen dat er een flink aantal vossen, verspreid over het jachtgebied, verscholen zullen zijn. Ik ben benieuwd of alle vossen ontdekt worden. De vossenjacht wordt afgesloten bij onze kantine, waar de kinderen op iets lekkers getrakteerd zullen worden.
  • ’s Middags vindt er op onze velden een mix toernooi plaats. Alle spelende leden en de recreanten zijn hiervoor uitgenodigd en met de aanmeldingen die binnen zijn gekomen worden teams samengesteld. Hoofddoel van het toernooi is om samen zo veel mogelijk plezier te beleven. 
  • Om de inwendige mens een beetje te vertroetelen staat er na afloop van het mix toernooi een warm en koud buffet klaar. De gerechten worden grotendeels door leden zelf klaargemaakt. Ik heb de lijst van gerechten mogen inzien en ik kan jullie nu al verklappen dat het zeker zal smaken.
  • Als afsluiting van het jubileum viering is een feestavond gepland met een dj van ZAP FM: dj Axel.

Ik hoop bij de activiteiten die gepland staan zo veel mogelijk van jullie tegen te komen. Ook hier geldt: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”.

 
 

Sponsoring