Verslag recreantentoernooi

Voor het tweede jaar in successie werd het recreanten toernooi georganiseerd in Hendrik Ido Ambacht, bij de altijd gezellige Door Vriendschap Sterk’69. De voorbereiding liepen enigszins stroef, omdat andere verenigingen al toernooien hadden georganiseerd of uitgenodigd waren bij andere verenigingen. Al met al werden er vier teams aan de start toegelaten. Zo werden Sperwers (Rotterdam) en Conventus (Zwijdrecht) toegevoegd aan het deelnemersveld van Topfit en DVS’69.
In de morgen werden nog regendruppels gevoeld, maar uiteindelijk klaarde de lucht behoorlijk op. Onder een lekker zonnetje werden de wedstrijden gespeeld. Over het niveau kon niemand klagen. Ook over het tempo van het spel kan men niet klagen. Ondanks de hogere leeftijd van de speelsters en spelers kan gesteld worden dat er in hoog tempo gespeeld werd. Later zou dit pijnlijk duidelijk voor een van de scheidsrechters. De beste man moest aan het einde van de dag bekennen dat hij maar net voldoende fit was om vijf wedstrijden in goede banen te leiden. Edwin liep dan ook tijdens de afsluitende barbecue mank van de kramp.


Het team van topfit werd winnaar van het toernooi door alle drie de wedstrijden winnend af te sluiten. Vooral de wedstrijd tegen Sperwers was een spannende. Deze werd dan ook kort voor tijd voorzien van een doelpunt van topfit. Helaas was er voor Sperwers weinig tijd om de gelijkmaker te maken. Sperwers eindigde dan ook als tweede van het toernooi, voor Conventus en DVS’69.  Volgens de speaker van de dag Nico Kas, was dit vooraf niet voorspeld. Van de speelsters en spelers van DVS werd toch meer verwacht. Ach ja, je kunt helaas niet altijd aan de verwachtingen voldoen, zullen we maar zeggen. Als ik een speler van dit team mag uitlichten, die niet aan de verwachtingen voldaan heeft dan is dit Bas van der Ven. Geheel tegen de verwachting in scoorde Bas tijdens een officiële wedstrijd. Prima gedaan Bas. Helaas heeft het niet de eerste prijs opgeleverd. In dit team speelde ook Willem weer mee. Na enkele weken geblesseerd te zijn geweest durfde Willem het weer aan om te spelen. In de laatste wedstrijd toonde hij dan ook zijn uitzonderlijke schot kwaliteiten. Na enkele pogingen zag Willem zijn kans schoon om vanaf zeven meter raak te schieten. Tussen de wedstrijden door was er voldoende gelegenheid om na te praten over het zojuist getoonde spel. Zo werd het kaf van het koren gescheiden en werden er nieuwe opstellingen gemaakt. Zo was het voor Topfit noodzakelijk om de schutters pas in de tweede helft in te zetten. De mannen die in het aanvalsvak stonden bij het begin van de wedstrijd kregen de opdracht om de verdediging kapot te spelen. Dit werd dan ook zo uitgevoerd, waardoor er na de wissel direct gescoord kon worden door Topfit. Dit tot frustratie van de spelers.
Vermeldingswaardig is dat dit toernooi wederom strak geregeld is en de dag soepel verliep. Er meer dan voldoende sponsoren zich spontaan aanmelden voor het toernooi en dat het recreantentoernooi  voor herhaling vatbaar is. Als u denkt dat dit toernooi een afsluiting is van de recreanten trainingen, dan heeft u dit mis. De recreanten trainen gewoon door van de zomer. Hiermee laten we ook weten dat er altijd voldoende ruimte is voor nieuwe aanmeldingen. Het is een gezellige en dolle boel bij de recreanten, waarin een ieder zijn eigen plekje kan vinden. Ik wil maar zeggen dat de afdeling recreanten recht doet aan de letters van DVS’69. Door Vriendschap Sterk. Zoals elk jaar werd ook de afsluitende BBQ georganiseerd op DVS. Alle leden waren in de gelegenheid gesteld om hieraan deel te nemen. HILLY Kuipers had wederom gezorgd voor een geweldige variatie aan eten. Namens allen aanwezig, wil ik je hierbij nogmaals bedanken voor je inzet, vandaag en het gehele jaar. Onder het genot van een drankje, een heerlijk stukje vlees en een gezellig muziekje werd het korfbalseizoen bij DVS afgesloten. DVS is een vereniging waar gezelligheid voorop staat en het is duidelijk dat dit gewaardeerd wordt door haar leden.

 
 

Sponsoring