Interview met recreant Pieter Scheurwater

pieterscheurwater.jpgHoe ziet het huidige leven van Pieter Scheurwater eruit?
Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met Marianne en heb 2 dochters die beiden bij DVS ’69 spelen.

Wat zijn je toekomstdromen en/of –plannen?
Ik werk als facilitair manager bij de Rabobank en ik doe dit met veel plezier.

Waarom ben je lid van een korfbalvereniging?
Door mijn dochters Jessica en Erika ben ik hierbij betrokken geraakt en ik ben het een leuke sport gaan vinden. Het lijkt zo gemakkelijk, maar speel maar eens een wedstrijd!


Welke (sportieve) prestaties heb je geleverd in je leven tot nu toe?
Ruim 25 jaar ben ik betrokken geweest bij de motorsport (cross en wegrace). De eerste jaren als actief deelnemer en later als monteur/teammanager.
Bij IFC ben ik 6 jaar trainer/coach geweest van het G-team.
Op mijn 48e ben ik als stand-in voor Nico gaan korfballen in het laagste seniorenteam. We zijn dat jaar zelfs kampioen geworden. Op dit moment speel ik nog wel eens een wedstrijdje met de recreanten, een betrokken en gezellige groep.


Heb je nog andere hobby’s naast korfballen?
Motorrijden samen met Marianne.   

Waar gaan de vakanties naar toe?
Dolomieten, Alpen, Eifel, Sauerland, Ierland en Schotland. Als er maar veel haarspeldbochten zijn en een goed hotel.

Welke taak/taken heb je binnen DVS’69 verricht en/of verricht je nog steeds?
Ik heb enkele jaren een C-team gecoacht, Voorzitter en Penningmeester.
Daarnaast ben ik penningmeester en oprichter van de stichting TopFit. Dit is een stichting die vooral breedtesport stimuleert en daarvoor evenementen organiseert . Denk daarbij aan de AvondWandel4Daagse, sportief wandelen, Bridgemiddagen enz. Het batig saldo van deze stichting sponsoren we overigens geheel aan DVS ’69 (o.a. Recreantentoernooi, schoolkorfbal, scheidsrechters, Kamp, Senioren 5 en een jeugdteam).

Bij ledenvergaderingen heb jij vaak het nodige te melden. Zijn er zaken die jij via deze weg onder de aandacht van de leden wilt brengen?                        
Volgens mij zit DVS’69 financieel in een wat mindere tijd. Laten we niet alleen aan het verhogen van contributie en kantineprijzen denken, ook voor veel van onze leden is het op dit gebied minder dan wat jaren geleden. Verantwoord omgaan met onze spullen en uitgaven is hierbij ook zeker van belang. Hoe zou je hiermee omgaan als dit van jou zelf is?

Hoe ziet je leven er over 10 jaar uit?
Ik hoop dan gezond en wel te genieten met Marianne van mijn kinderen, kleinkinderen? , motorvakanties en natuurlijk DVS ‘69

Van welke mederecreant wil jij wel wat meer weten?
Bas v/d Ven

 
 

Sponsoring