Interview met recreant (en opa) Harry

harryvdwielen.jpg


Naam    : Harry van der Wielen

Wie is Harry van der Wielen en wat wil je over hem kwijt?

Ja, wie is Harry van der Wielen geboren en getogen in Rotterdam-Zuid circa 10 minuten van de kuip. Rond mijn zestiende zijn wij verhuisd van Rotterdam naar Hendrik Ido Ambacht. Inmiddels bijna 35jr getrouwd met Annamarie ook toen woonachting in Rotterdam-Zuid. Onze 1e woning was aan de van Assendelftgaarde,  drie volle jaren aldaar gewoond te hebben kregen wij een  eengezinswoning aangeboden, ook hier vijf jaren gewoond te hebben, kochten en betrokken wij een nieuwe eengezinswoning. Na 23 jaar hier met veel plezier gewoond te hebben, verhuisden wij naar een appartement in de Volgerlanden, uitgaande dat dit onze ouderdagreserve is geworden. Vanaf ons appartement kijken wij uit op het park, richting Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht. 

Tevens vader van  twee zonen, Danny en Patrick, schoonvader  van Demelza Schippers en natuurlijk niet te vergeten opa van onze bijna  twee jarige kleindochter (oogappeltje) Demi van der Wielen.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met DVS’69?

Via Jan Scheurwater, ben ik in aanraking gekomen bij DVS'69 en hoelang geleden, vroeg ik mij ook af, dat zal ongeveer 20, 21 of 22 jaar geleden zijn, toen speelde onze zoon Danny korfbal bij DVS'69.

Waarom ben je gaan korfballen en hoelang ben je al recreant?

Ja, waarom ben ik gaan korfballen, ook dit is gekomen door Jan Scheurwater die mij vertelde op een verjaardag dat men recreanten zocht om te korfballen en dacht waarom niet, ik zal eens kijken of dit iets voor mij is. Door toch wel steeds meer te leren omtrent het korfballen begon ik het spelletje steeds leuker te vinden en ben inmiddels vijf of zes jaar actief lid als recreant, zeker weet ik het niet. En zoals de meesten wel zeggen DVS'69 is echt een familie vereniging, een gezellige vereniging en draagt dan ook de naam met eer Door Vriendschap Sterk.

Je bent een actief persoon. Welke taken verricht je (of heb je verricht) bij ASWH?

Zoals iedereen inmiddels wel weet, ik ben een actief persoon. Onze zoon Patrick ging als zesjarige voetballen bij ASWH en gaf mij op als begeleider van dit elftal. Behaalde in 1998 via de KNVB het certificaat Jeugdspelleider. Door de jaren heen heeft het bestuur van ASWH mij gevraagd of ik actief mee wilde draaien in het wedstrijdsecretariaat om het een en ander in goede banen te leiden en van het een komt  het ander, nam de ledenadministratie over, zat in de toernooicommissie. Voor deze vele jaren heb ik ook een waarderingsspeld van ASWH gekregen. Toch heb ik vorig seizoen het bestuur van ASWH ter kennis gegeven dat ik ging stoppen met een aantal activiteiten, daar ik niet meer zoveel verplichtingen wilde hebben, achter de schermen  help ik af en toe nog mee. Trainen en het begeleiden van het 7e senioren elftal evalueer ik aan het einde van het seizoen en stel dan wederom de vraag stop ik of ga ik door. (weliswaar voetbalt mijn zoon al een aantal jaren niet meer) Moet wel bekennen dat ik het voetbal spelletje na 24 jaar nog steeds leuk vind, ook al is het verliezen, gelijk spelen of winnen.

Wat staat er 14 juni 2014 te gebeuren? Vertel daar eens iets over?

Als een van de organisatoren probeer ik betreffende bovenstaande datum  weer een toernooi te organiseren. Vorig jaar hadden wij een zeer geslaagd toernooi met 5 teams uit onze regio. DVS A en B, Albatros, PKC en Conventus. Nu zijn wij laatst bijeengekomen om te kijken of wij dit toernooi nog groter kunnen opzetten en hebben meerdere korfbalverenigingen aangeschreven. Maar zoals iedereen wel begrijpt kan je dit niet alleen. o.a. in deze toernooicommissie zitten Karin de Haan, Nico Kars, Bas vd Ven, Willem Becks, en Jan Scheurwater. De inzet van deze vrijwilligers maken het mogelijk om activiteiten te organiseren in groepsverband. Allen zijn dan ook zeer betrokken bij onze korfbalvereniging DVS'69 en dragen dan ook de vereniging een warm hart toe. Sommige van deze leden stimuleren andere leden om  te helpen waar nodig is.

Zijn er zaken bij DVS’69 die je graag van de grond zou zien komen?

Ja nieuwbouw rond de kleedkamers, maar ja welke sponsor wil hier voor garant staan.

Wat doe je voor werk?

Zit vanaf mijn zestiende in de automobielbranche. Mijn 1e werkdag was op 24-08-1974 en werd ingewerkt op de administratie bij een autodealer die het merk Peugeot voerde en heb mij aldaar opgewerkt  als administrateur. Tevens zoals de meeste Militaire Diensttijd genoten te hebben en zoals men dit dan noemde was ik van de lichting '78 - '79. Op 24-08-2002 stopte ik precies na 28 jaar gewerkt te hebben bij het merk Peugeot en stapte over naar een heel ander merk en kwam terecht bij Mercedes Benz met 9 vestigingen (170 personeelsleden) en werk inmiddels al weer 9 jaar aldaar met plezier.

Hoe ziet je favoriete weekend er uit?

Een favoriete weekend hebben we niet, een verjaardag, uit eten, een gezellige avond, een avond feesten of lekker lang onderuit op de bank televisie kijken is ook heerlijk.

Hoe ziet je sportieve leven er over 10 jaar uit?

Helaas kan ik niet in de toekomst kijken,  maar sportief en gezond bezig zijn vind ik toch wel belangrijk of dit nu op het voetbal vlak, korfbal, fietsen of wandelen is maakt mij niet zo uit. Zoals ik mij nu voel kan ik nog heel wel wat jaren mee.

Heb je een wens die je hoopt te verwezenlijken?

Nee echt een wens heb ik niet, gezond blijven, sportief en actief bezig zijn en veel plezier bleven met ons oogappeltje Demi.

---------------------------------------------------------------------------------------

De recreanten trainen elke woensdagavond van 20.00 uur – 21.00 uur op het kunstgras.

Voor meer informatie; contactpersoon is Nico Kars                                                         (of schiet één van de 30 overige recreanten aan)

 
 

Sponsoring