Dames recreanten zijn kanjers

 

Afgelopen zaterdag werd de lang verwachte revanche wedstrijd gespeeld, door de recreanten, tegen de Papendrechtse Korfbal Club. Als voorbereiding op de wedstrijd had Nico Kars al diverse mensen ingelicht wat er moest gebeuren en wie er mocht spelen. Zo werd eerder in de week een uitgebreide mail verstuurd met daarin een uitnodiging om te spelen. Een enkele speler werd ondanks het aanmelden toch niet geselecteerd voor deze wedstrijd. Toevallig of niet, maar dat betrof de speler die bij de laatste wedstrijd aangetoond heeft dat hij echt niet kan korfballen. Raar maar waar, later in de week werd deze speler aangesteld als coach voor de wedstrijd tegen PKC. Het moet niet gekker worden.

Kennelijk heeft Nico in blinde paniek een keuze gemaakt, omdat de andere interim coaches niet beschikbaar waren. Zo bleef Karin de Haan tegen aller verwachtingen in bij de Ridderhal achter. Waarschijnlijk heeft zij hier nu wel een beetje spijt van, gezien de uitslagen van senioren 1 en 2. Toen de interim coach in de namen lijst keek, zag hij tot zijn verbazing dat Bas van der Ven niet genoemd stond. Na enig onderzoek bleek dat Bas zo vriendelijk en collegiaal was om een ander de kans te geven om te spelen. Mooi gebaar toch! Heeft overigens niets te maken met zijn gebrek aan scorend vermogen  hoor, nee. Nee dat was het zeker niet! Bas bleef ook achter om zijn zoon te helpen met opruimen, dat moet dan ook wel gezegd worden.  Tijdens de wedstrijd werd zijn inzet dan ook niet echt gemist.(wel zijn foto’s)
Wat wel gemist werd tijdens de wedstrijd was de mogelijkheid voor de dames om te wisselen. Helaas waren er maar vier dames die zich vrij hebben kunnen maken om aan deze wedstrijd deel te nemen. Ik noem hierbij even de vier kanjers van dames op: Annemarie , Elsbeth, Monique en Annelies. Wij mannen hebben diep respect voor deze dames gekregen, vanwege het feit dat zij zich twee keer een half uur volledig hebben ingezet. Als u misschien denkt dat de dames zich zo nu en dan verstopt hebben, dan heeft u dat volledig mis. Rennend en huppelend als jonge Bambi  hertjes hebben zij zich ingespannen tot het eind van de wedstrijd. Daar waar PKC om de tien minuten een dame wisselde, omdat zij meer dan een dubbele bezetting hadden, moesten onze dames even op adem komen in de rust. Zij waren het die na tien minuten rust zeiden: Kom we gaan weer verder. De mannen wilden eigenlijk langer rust genieten.
Vandaag was het ook het debuut van Frank van Weijen. Hij speelde zijn eerste wedstrijd mee. Frank is niet zo’n goede acteur, omdat het duidelijk was dat hij zeer gespannen hiervoor was. In de middag was hij al slecht aanspreekbaar op de tribune bij DVS. Paulien, zijn vrouw , deed er nog een schepje bovenop, door te vertellen dat zijn dochters hem moesten uitleggen welke spelregels er zijn.  Het moet gezegd worden dat Frank een zeer verdienstelijk debuut heeft gemaakt.  Jammer dat je eenhandige doorloper afgekeurd werd, wegens verdedigen.
Verder waren de volgende heren aanwezig om de veldbezetting rond te krijgen: Arie de Heer, Raymond, Jean-Paul, Pietertje, Voorzitter Leo, Willem, René en de altijd te laat komende Gertjan(zonder streepje).  Gertjan mocht alleen maar spelen als er iemand geblesseerd uitviel. Dit was een van de zovele strikte opdrachten  van Nico. Dit had hij tenslotte diverse keren gezegd tegen Leo of was het toch Richard. U moet weten dat Nico de broers niet zo goed uit elkaar kan houden.  Aangezien de coach heel eigenwijs is en toch zijn eigen gang gaat heeft Gertjan meer dan voldoende minuten kunnen spelen. Aan het eind van de wedstrijd heeft Gertjan dit ook aan zijn coach terugbetaald. Hij heeft bij de stand van 11-11 onverzettelijk staan verdedigen, waardoor hij zijn ploeg een verdiende gelijkspel heeft bezorgd. Ik zie de man van PKC nog met verbazing in zijn ogen staan. Knap staaltje verdedigen, hoor. Wie waren de uitblinkers van deze avond??
Ondanks het feit dat Raymond ,Arie  en Elsbeth drie wisten te scoren en dat  Jean-Paul twee keer, moet ik zeggen dat ik voor alle vier de dames  als uitblinkers van de avond bestempeld mogen worden.  Wat een respect voor de dames. Ik hoorde enkele mannen zeggen dat de heren van deze dames niets aan de vrouw  zouden  hebben in de verdere verloop van de avond. Zij zouden uitgeblust en moe in de bank liggen, de volgende dag in bed blijven liggen van de spierpijn. Nou heren, ik kan u verzekeren dat u zich daar lelijk in vergist hebt. Ik klap niet uit de school, maar er was nog energie zat. Verder mag vermeld worden dat onze tegenstanders ook een aardig balletje meegedaan hebben. Willem merkte tijdens de derde helft terecht een feitje op. “Als we verliezen van PKC dan krijgen we bitterballen als troost en als we winnen of gelijkspelen, krijgen we niets”. De volgende keer zullen we dan zelf de bitterballen maar meenemen, want ik ga ervan uit dat we gewoon weer gaan winnen. Als ik het mocht zeggen, als interim coach, dan nam ik weer dezelfde vier vrouwen mee en liet ik Bas inderdaad  gewoon thuis.
Uw verslaggever.

 
 

Sponsoring