Verslag schoonmaakactie


Zaterdag 11 januari 2014 was de dag die Manon van Alphen had uitgezocht om de DVS’69 kantine van een grote schoonmaak beurt te voorzien. De afgelopen periode was hiervoor op verschillende manieren aandacht voor gevraagd, middels een bericht op de DVS Site, via facebook en ook nog gewoon op de ouderwetse manier door het simpelweg te vertellen binnen de groep.
Zo werden er een stuk of tien tot vijftien mensen geteld bij een duidelijke uitleg van Manon om 09:00 uur. De emmers, dweilen en ander schoonmaak spullen stonden inmiddels klaar. Overigens mag er zeker een bedankje uitgaan naar Bas van der Heiden supermarkten. Zij hebben deze schoonmaak spullen gesponsord. Geweldig bedankt, want er is  goed gebruik van gemaakt. De taken werden verdeeld en een ieder ging aan de slag.

De keuken werd van een frisse opknapbeurt voorzien. De kleedkamers werden ontdaan van de nodige schimmels. Bijna tot bloeden toe werd er  geborsteld op de voegen tussen de tegels. De WC ruimte werd ontdaan van alle bacteriën. De speelhoek werd vakkundig door Jaco opgeruimd. Jasper en Richard hebben het glaswerk van de serre transparanter gemaakt. Plakband werd verwijderd van de ramen.  Klaas die de nodige bladeren buiten heeft opgeruimd, zand heeft geschept en het schilderwerk heeft afgekeurd. Hilly, die de bar weer in orde heeft gemaakt. Bas van der Ven die zich uitgeleefd heeft op het elektra en ga zomaar door. Ik zal hierbij naar alle waarschijnlijkheid mensen vergeten te noemen, maar u moet mij dat vergeven. Ik ken niet alle namen, maar weet wel dat jullie je uitstekend hebben ingezet voor DVS69. Ik las op facebook dat een niet ander te noemen lid zich trots voelde op zijn cluppie omdat er zoveel mensen aanwezig waren om te helpen. Ik ben het geheel met hem/haar eens en vind het een mooie conclusie van deze ochtend.De komende maanden en jaren is ons cluppie gebaat bij de inzet van haar leden om DVS overeind te houden. Na zaterdag heb ik de overtuiging gekregen dat dit zeker moet lukken. Als we allemaal de handen uit de mouwen steken, en het niet aan een ander overlaten, dan moet het clubhuis van DVS’69 schoon, heel en veilig blijven. Bij deze doe ik dan ook beroep op de leden van DVS om eens om je heen te kijken wat je achterlaat of wat je nog voor de vereniging zou kunnen doen.Gebleken is dat de kleedruimtes echt aan een opknapbeurt toe zijn. Zaterdag is gesproken, in kleine comité, hoe dit gestalte zou kunnen krijgen. Ik roep u bij deze op om mee te denken aan een oplossing. Wellicht is er binnen jullie kring/netwerk iemand die een bijdrage kan leveren op financiëel vlak of wellicht door het schenken van de benodigde materialen. Als dat zo is laat het dan weten aan het bestuur .Ik vond het een gezellige en nuttige besteding van mijn vrije zaterdagmorgen. Ik wil jullie bedanken voor de koffie, de cake en voor de gezelligheid. Tot de volgende keer.

Richard van Rijn.

 
 

Sponsoring