Eeuwige belofte

Recreanten DVS

Zaterdagavond 21 december 2013 stond de wedstrijd tussen de recreanten van PKC en DVS’69 op het programma. De revanche wedstrijd, waarbij PKC een flink aantal nieuwe recreanten mocht begroeten. Na de afgang van de vorige keer, buiten op het veld, had PKC zich versterkt met spelers van het achtste. DVS’69 was niet geheel op oorlog sterkte, aangezien er nog een feestavond gepland stond op het sportpark Schildman. Met een, met alle respect, veredeld B team stond DVS dan ook in de sporthal in Papendrecht. Vanaf het begin signaal was het duidelijk dat PKC niet nog een keer met dikke cijfers wilde verliezen.

Vanaf het eerste moment werd DVS onder druk gezet en werden de spelbepalers van DVS uit de wedstrijd gespeeld. Zo kon de “eeuwige belofte” Bas van der Ven gewoon zijn gang gaan. Huppelend en rennend  was hij te bewonderen. Kennelijk heeft PKC scouts in de arm genomen om de recreanten van DVS te bespioneren. Voor PKC was het kennelijk duidelijk dat de eeuwige belofte nimmer scoort. De Lex Immers van DVS scoort gewoon heel erg moeilijk. Op de trainingen wil het nog wel, maar eenmaal met wedstrijd spanning  is het toch wel over met zijn scorend vermogen.  Van wie moesten dan de doelpunten komen? Rene was weer in vorm en wist zich goed staande te houden. Irene van der Padt gaf na de wedstrijd aan dat zij kansen genoeg had gehad, maar dat zij enigszins ongelukkig in de afwerking was. Het bleek dat Irene op de middenlijn in balbezit kwam en ik quote: “Ik stond lekker vrij” dacht dat zij vanaf hier wel kan scoren. Helaas heeft Irene nog niet zoveel ervaring en trainingen in de benen.
Ondanks de flinke nederlaag van 17-7 gaven de spelers en speelsters van DVS aan dat zij een gezellige wedstrijd hebben gespeeld. Ik vraag mij af of de tegenstander van Pieter Scheurwater er ook zo over denkt. Pieter vond het namelijk nodig om een elleboogstoot ui te delen, door eerst verdekt zijn elleboog uit te steken en daarna een bal te vangen. De scheidrechter had het overigens niet gezien, maar dat laat onverlet dat er een onderzoek ingesteld gaat worden door de tuchtcommissie van de KNKV. Wat nog vermeldingswaardig is over deze wedstrijd mag de inzet van Willem genoemd worden. Ondanks het feit dat hij na een uit de hand gelopen kerst borrel gevallen is met zijn fiets en hij zijn rechter schouder zeer gedaan heeft, hij zich de gehele wedstrijd voor de volle honderd procent gegeven heeft.

Nog even terugkomen op de “eeuwige belofte”. Uw verslaggever had Bas erg hoog staan als korfballer. Tijdens training kreeg uw verslaggever de mogelijkheid om van deze grote “Meneer” te leren en vooral te ervaren hoe korfbal gespeeld wordt. Uw verslaggever vraagt zich af hoe het kan dat een man op die leeftijd nog een stempel kan dragen van eeuwige talent als zo weinig gescoord wordt door Bas. Het valt de overige recreanten namelijk ook op dat zijn mond groter is dan zijn daden. Overigens moet ik wel zeggen dat Bas een ander talent heeft en dat is gezelligheid creëren binnen de recreanten groep. Dus toch de eeuwig belofte?

 

Bekijk ook de andere foto's.

 
 

Sponsoring