Interview met recreant Irene van der Padt

irenevanderpadt.jpg

Vraag 1. Waar ben je geboren en waar en hoe heb je je jeugd doorgebracht en hoe ben je in Hendrik-Ido-Ambacht terecht gekomen?
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam-Heijplaat. Ik heb daar echt een heerlijke, onbezorgde jeugd gehad met vader, moeder en 2 oudere zussen. Je had er niet veel, dus voor de middelbare school moest ik naar Charlois fietsen en qua sporten had je ook voor de meisjes alleen maar turnen.
In 1997 zijn we in Rotterdam-IJsselmonde gaan samenwonen. 2 jaar later zijn we op zoek gegaan naar een leuke woonplaats in de omgeving van Rotterdam. Dat werd dus Hendrik Ido Ambacht

 

Vraag 2. Hoe ziet een door-de-weekse (werk-) dag van Irene er uit?
Ik werk 3 dagen per week als administratief medewerkster bij een orthopedisch schoenmaker. In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn kinderen in de weer die bij Sporting Delta en KCR korfballen.

Vraag 3. Waar houd je je mee bezig, naast werk en zorgen voor kids?
Naast werken, het huishouden en alle trainingen en wedstrijden van het hele gezin blijft er niet heel veel tijd over voor andere dingen. Wel zijn we regelmatig in de Kuip te vinden om een wedstrijd van Feyenoord te kijken. Dat Feyenoordgevoel is ook een beetje met de paplepel ingegoten.

Vraag 4. Hoe ben je bij DVS’69 terecht gekomen?
Mijn man Marco korfbalde bij Bolnes. Dochter Simone wilde ook gaan korfballen en wij vonden het praktisch als ze dat bij DVS ging doen. Toen de kinderen naar andere verenigingen vertrokken en ik ook stopte bij de jeugdcommissie miste ik de kneuterige gezelligheid van DVS en aangezien er toch ook af en toe gesport moet worden besloot ik bij de recreanten te gaan korfballen.

Vraag 5. Kun je iets vertellen over de huidige recreantengroep?
Het is een heel gezellige groep. Het feit dat ik nooit eerder heb gekorfbald maakt hier ook niets uit. Dat zorgde ervoor dat ik me al heel snel thuis voelde. Ik voel me nooit voor gek staan als ik weer eens sta te stuntelen. Respect voor elkaar, dat is de kracht van de recreanten.

Vraag 6. Wat is een “typische” karaktereigenschap van je?
Jeetje, op deze manier vul ik het hele nieuwsbulletin :-) ….
Eigenlijk heb ik verschillende kanten. In een onbekende groep zal ik me afzijdig houden en de kat uit de boom kijken. Als de kat eenmaal uit de boom is verander ik op de één op andere manier in een rare flapuit. Ik moet echt eens leren om mijn mond eens te houden…..

Vraag 7. Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom niet?
Ik zou absoluut geen leerkracht willen zijn. Daar heb ik echt het geduld niet voor. En dan al die ouders die alles beter denken te weten…. Ik moet er niet aan denken!

Vraag 8. Weet jij een actie waarmee DVS geld kan binnenhalen?
Ik heb ook heel even meegedraaid in de actiecommissie bij DVS. Daar werd me al snel duidelijk dat het moeilijk is om een originele actie te bedenken. 
Ik hoorde pas van een doelpuntenactie. Bij die club (Victum in Houten) kon het publiek doelpunten sponsoren. Voor ieder doelpunt dat de thuisploeg scoorde kon je een bedrag invullen. Voor de wedstrijd briefje inleveren, na de wedstrijd betalen.

Vraag 9. Welk woord vind je prettig en welk woord vind je onprettig?
Om het maar dicht bij dit interview te houden; kneuterig vind ik een prettig woord.
“Haat” vind ik echt een onprettig woord. Het maakt de dingen erger dan ze zijn. Als je iets niet leuk vindt, hoef je het niet meteen te haten. Haat is minstens 100 x erger.

Vraag 10. Hoe zien de komende kerstdagen en Oud & Nieuw er voor jou uit?
De dochter van mijn oudste zus gaat volgende week verhuizen naar Heerhugowaard en zij heeft ons uitgenodigd voor eerste kerstdag. Lijkt me heel gezellig.
Verder hebben we eigenlijk nog niets gepland.


Bedankt Irene.

 
 

Sponsoring