Slechtste korfballer recreanten blijkt beste bowler


Donderdag 14 november was het dan eindelijk zover. Bij Palm Party House verzamelden een twintig tal recreanten, om eens met een andere soort bal te gooien. Nu een keer niet in het mandje, maar over de perfect geprepareerde houten vloer in de richting van tien pinnen. Het was de bedoeling om negen witte en 1 roze pin omver te gooien. Dit lukte niet bij een ieder even goed, maar hier en daar waren er toch recreanten die de ene strike of spare na de andere gooiden. Er waren ook mensen die  er een vreemde techniek op na hielden. Op Tv zie je de professionals met het nodige effect gooien. Bij DVS hebben we ook van dergelijke mensen. Of dit bewust  was,  zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden.

Verdeeld over vier banen werden de nodige hilarische momenten beleefd, werd er serieus gestreden om de punten, werd  regelmatig  een bal in de goot gegooid of werd er ronduit ontspannen gebowld. Op baan 12 was de competitie het hevigst. Bas en Rene gingen direct voor de volle winst. In de eerste ronde werd door de mannen vier keer een strike gegooid. Tussendoor enkele spares en toch waren er ook mindere momenten, waarbij maar twee of drie pinnen wilden vallen. Janneke en Richard moesten in deze ronde met lede ogen de verrichtingen van deze twee lachebekken aan zien. Later zou Richard zijn revanche krijgen en helaas moest Janneke constateren dat bowlen niet echt haar sport is. 
Op de overige banen werden de competities ook steeds spannender. Zo wilde Willem echt wel winnen en wilden de dames niet onder doen voor de mannen. Bowlen is toch wel een sport welke een beetje afhankelijk is van geluk. Willen die pinnen wel vallen of blijven ze staan? Soms is het frustrerend als de bal de juiste richting en de juiste snelheid heeft en dat er toch maar vier of vijf pinnen vallen. Hoe is dat toch mogelijk? Soms werden er ook wetenschappelijke theorieën op los gelaten.
Wat was nu de bedoeling van de roze pin, vraagt u zich wellicht af. Wanneer deze als eerste pin stond en je een strike gooide, dan was je de winnaar van een gratis cocktail. Keer op keer werd getracht een strike te gooien. Ik hoorde zelfs mensen zeggen dat het onmogelijk was om een strike te gooien. Er bleef tenslotte altijd minimaal een pin staan. En toch gebeurde het onverwachte. Monique gooide in de laatste mogelijkheid een strike op het moment dat de roze pin voorop stond. Een gratis pina-colada werd even later geserveerd.Na het bowlen werd er nog lang nagepraat over de zojuist geleverde prestaties en over de hechte en gezellige sfeer onder de recreanten. De score werd nog bekeken en zo werden drie mensen geëerd voor hun prestatie. Diegene met het hoogst gescoorde punten aantal verdiende de eerste prijs, bestaande uit een prachtige gouden medaille.  Uiteindelijk bleek dat Richard zijn revanche had gehaald. Op de tweede plaats belandde  Bas en werd Rene tot winnaar van de derde plaats uitgeroepen. Over de uitslag werd nog lang gesproken. Klopte deze wel of was er fraude in het spel? De uitslag is alleen deze week nog beschikbaar voor inzage. Maak gerust een afspraak. Voor velen was er toch wel een smet op deze avond. Een groepje recreanten vonden het noodzakelijk om aan een ronde tafel zich te verzamelen en plaatjes uit te wisselen. Zij hadden even geen oog voor de anderen. Zij hadden geen oor naar de verhalen die verteld werden. Volledig gebiologeerd werd er naarstig gezocht naar die ene DVS’er voor de verzameling. Toen dat eenmaal voorbij was, werd het nog erg gezellig.
Ondanks dat velen de volgende dag moesten werken , was dit geen reden om vroeg naar huis te gaan. Mede door de consumpties en snacks, die volledig voor  rekening van Top Fitt kwam, werden zo hier en daar sterke verhalen verteld.  Daarnaast werd er volop gelachen en zo nu en dan werden er serieuze gesprekken gehouden.Wat opvallend is dat deze groep recreanten vooral een hechte en sfeervolle groep is. Deze bowling avond is dan ook een mooie afsluiting geweest van het buiten seizoen. Volgende week gaan we lekker naar binnen en zetten we de trainingen voort. Rest mij nog de sponsoren van deze avond te bedanken voor hun gulle bijdrage. Zo konden wij bowlen dankzij de tegoed bonnen van Palm Party House en werden de drankjes en snacks betaald door de alom bekende Top Fitt. Hartelijk dank voor een leuke, gezellige en vooral sfeervolle avond.Nico en Harry gaven nog even duidelijk aan dat op 21 december aanstaande een feestavond gepland staat en wel het Black and White feest bij DVS. We gaan ervan uit dat de recreanten dan weer in grote getallen vertegenwoordigd zijn. Bovendien hebben we allemaal al voor deze avond betaald!!!!!!
Als laatste wil ik toch nog even kwijt dat de zusjes niet echt bedreven zijn in bowlen en dat Dik en Gertjan, zonder streepje, ook niet hoogstaand kunnen bowlen.  Elsbeth was zeer gelukkig met het feit dat zij niet als laatste van de dames was geëindigd.

 
 

Sponsoring