Toch nog een mini-feestje DVS


In een wat mager weekend qua aantal wedstrijden waren er toch nog twee hoogtepunten: het eerste team van DVS won het belangrijke duel tegen Sporting West en het laatste team, DVS F, vierde een heus najaarskampioenschap!

(KLASSE 2F) Sporting West 1 – DVS 1 11-12 (7-6)
Belangrijke wedstrijd voor de Ambachters, die dit inhaalduel moesten winnen om aansluiting te houden met de brede top. Het Amsterdamse Sporting West had echte hetzelfde doel en dat leverde een interessant wedstrijdverloop op, waarbij met name DVS wisselend presteerde.
Door de verwachte drukte was DVS in ieder geval tijdig gearriveerd in Amsterdam, maar dat leek geen direct voordeel op te leveren. De thuisploeg had het initiatief en leidde zelfs met 6-4. DVS herstelde zich (6-6) maar keek toch tegen een 7-6 achterstand aan bij rust.
Na rust werd een individuele fout van DVS direct afgestraft (8-6) , maar toonde DVS veerkracht waarbij beide aanvalsvakken van DVS achter elkaar vier goals maakte in korte tijd (8-11). Echter de dadendrang maakte plaats voor naar het leek gemakzucht, waardoor Sporting West via 9-12 nog hoop hield. DVS had bij de 10-12 het geluk aan haar zijde toen in de slotfase een goal van de thuisploeg wonderbaarlijk geannuleerd werd. De klok tikte verder, Sporting West forceerde zelfs nog de 11-12, maar de tijd bleek toen tekort om DVS nog serieus in problemen te brengen. 
Hoewel een ruimere zege haalbaar was, waren de punten toch net zoveel waard: DVS sluit aan bij de top drie, met 1 punt achterstand op de koplopers Vlaardingen, Danaiden en gelijk in punten met ALO!
Nu gaat het traditionele zaalseizoen van start en zal de veldcompetitie pas weer in maart 2014 hervat worden.
DVS F kampioen 1e helft veld 2013-2014
Verder deed bij DVS de jongste jeugd van zich spreken: DVS F won van Korbatjo in een leuke wedstrijd met liefst 7-3 en gaf daarmee de talrijk aanwezige ouders en verenigingsbelangstellenden het goede voorbeeld. De kids lieten zich de taart met kinderchampagne, overhandigd door DVS preses Van Rijn, achteraf goed smaken!

(KLASSE R4R) KCR 6- DVS 3 5-10
DVS-3 won eenvoudig van het laag geklasseerde KCR. De matige 1-3 voorsprong bij rust werd flink uitgebouwd maar had nog hoger kunnen uitvallen. In de competitie draait DVS momenteel keurig mee in de middenmoot


 
 

Sponsoring