DVS pakt punt na roerige periode


DVS heeft de draad weer opgepakt na een week van rouw. Het overlijden van Elsemiek Zuidweg, voormalig jeugdspeler van DVS en de zus van huidig DVS-1 speler Wessel Zuidweg, had zoveel impact dat er besloten werd de hoofdselectieteams niet te laten spelen. Op deze manier  wilde DVS als vereniging de steun uiten aan familie en naasten van het gezin Zuidweg.Afgelopen weekend werden de competitieverplichtingen weer opgepakt, met wisselende resultaten.

(KLASSE 2F) DVS- ALO 12-12 (8-5)
DVS, dat aantrad met gelegenheidsaanvoerder Zuidweg, moest het vizier weer op scherp zien te krijgen na de enorme impact die hun teamgenoot zo specifiek trof. En dan ontvangt DVS koploper ALO, dat weliswaar de laatste weken punten verspeelde: elk punt zou gewenst zijn! Er was meer publiek aanwezig dan gewoonlijk op Sportpark Schildman om dit gade te slaan.
De aanvoerder zette DVS direct zelf op het goede spoor met een goal, en dat leek zijn ploeg verder aan te sporen tot een enorme dadendrang. DVS coach Beuk zag het tevreden aan: er werd een 3-1 voorsprong gepakt tegen een ALO, dat veel fouten maakte en ook niet scherp in de afronding was. Mede daardoor behaalde DVS een 8-5 voorsprong. Na rust zag DVS toch dat ALO langzaam dichterbij kroop: al gauw was het 8-6 en de bezoekers kwamen langszij. ALO leek de middag te bederven voor de Ambachters en pakten zelfs via de 8-10 een 10-12 voorsprong. DVS coach Beuk bracht twee wissels en niet zonder succes: de ploeg richtte zich nog eenmaal op en toonde karakter door terug te knokken maar 11-12. Vlak voor tijd viel de, gezien het gehele wedstrijdbeeld terechte, de gelijkmaker aan DVS zijde.
Komend weekend gaat DVS op bezoek in Amsterdam om het inhaalduel te spelen tegen Sporting West, dat slechts een puntje minder heeft dan DVS.

(KLASSE R3U) DVS 2 – Ventura Sport   14-10 (6-2)
                        KCR- DVS 2 10-9 

DVS-2 had zelfs twee duels af te werken afgelopen week.Allereerst stond de streekderby met het Ridderkerkse KCR op het programma. De ploeg van DVS-coach Hartendorp had moeite de tactiek juist uit te voeren en bleef rommelig spelen tegen het lepe KCR. Toch bleef DVS lange tijd aan de goede kant van de score. In de laatste tien minuten ging het dan toch mis. Onnodige fouten aan DVS zijde gaven de thuisploeg veel vrije ballen en daardoor de gelegenheid er met de winst vandoor te gaan vlak voor tijd. De alsnog ingebrachte wissels konden ook dat tij niet meer keren, waardoor de opgelopen kleine achterstand  niet meer goedgemaakt kon worden.
Afgelopen zaterdag kon DVS zicht herstellen tegen laagvlieger Ventura Sport, en dat deed het ook.
Het leeftijdsverschil tussen beide ploegen viel erg op. De jonge DVS ploeg had geen moeite en had de eenzijdige tactiek van de bezoekers prima door. Zodoende was er niet veel gevaar en kon DVS een keurige winst pakken. Door dit resultaat klimt DVS uit het dal van de poule, maar zal het na de aanstaande zaalperiode nog punten moeten behalen om zich definitief veilig te wanen!.

(KLASSE R4R) DVS 3 – Vriendenschaar 4 11-9
Een matige eerste helft van DVS had geen zware gevolgen: er werd zelfs met een nipt voordelig verschil gerust. Na rust beleefde DVS een sterke periode met drie snelle treffers. Vriendenschaar kende nog wel een inhaalrace maar de voorsprong kwam niet verder in gevaar.
DVS, dat nog een duel tegoed heeft, kan bij winst aansluiting houden met de top -3!

 
 

Sponsoring