Interview met recreant Jan

 

Jan FrerejeanNaam: JAN FRÈREJEAN

Geboorte datum: 28 MAART 1948


Wie is Jan Frèrejean en wat wil je over hem kwijt?
Ik ben Jan Frèrejean, geboren Amsterdammer, al meer dan 40 jaar getrouwd met Ambachtse Annie, vader van Edwin, Erica en Jolanda, opa van Ruben, Roanne, Jonah en Senna en sinds een half jaar pensioengerechtigd na een duurzaam energieleven bij Eneco.


Heb je al eerder gekorfbald (welke periode)?
Ik korfbal al meer dan 30 jaar bij DVS'69, begonnen als recreant, daarna in de  seniorencompetitie en nu weer bij de recreanten. De cirkel is rond !

Wat heeft je doen besluiten om bij de huidige groep recreanten aan te sluiten?
Het uit elkaar vallen van mijn seniorenteam wegens ouderdom, blessures en – geestelijk en soms lichamelijk - onoverbrugbare leeftijdsverschillen – 40 jaar en meer – met de spelers van de tegenpartij.

Welke functies heb je binnen DVS’69 verricht?
1 Vraag aan de toenmalige voorzitter Fred van Stratum over de financiële situatie van DVS'69 leverde mij 10 jaar penningmeesterschap incusief de bouw van een nieuw clubhuis op. Nu hou ik het bij het ophalen van oud papier achter op de vuilniswagen !

Vertel eens over je werk voor “De Brug”.
Voor het weekblad De Brug schrijf ik regelmatig stukjes over de thema's “Lokaal” en “Mens en Maatschappij”. Het leuke van dit werk is, dat je veel interessante mensen ontmoet en bij veel organisaties een kijkje achter de schermen kan nemen.

Heb je nog andere hobby’s naast korfballen?
Sporten en muziek zijn al mijn hele leven de hobbies, waar ik veel plezier aan beleef. Naast het korfballen fiets ik tegenwoordig veel, sta ik regelmatig op de tennisbaan, zwem ik 's zomers - het liefst in de Middellandse Zee - en schaats ik 's winters graag in de Alblasserwaard. Ik hou van veel soorten muziek –  van Fats Domino, Dixy Aces en Dire Straights tot Johnny Cash, Drs. P en Hansi Hinterseer toe – en speel zelf klassiek gitaar.

Zijn er zaken bij DVS’69 die je graag veranderd zou zien?
DVS'69 is de beste korfbalclub van Ambacht met de slechtste douches van Nederland. De temperatuur van het water is, mede dank zij de zonneboilers, prima, maar met het beetje water, dat uit veel douchekoppen alle kanten, behalve die waar ik sta, opspettert ben ik minder blij. Met Bob de Bauer zou ik willen vragen: “Kunnen wij dit maken ?” (Enige goede antwoord: Nou en of !).

Ieder jaar krijgt DVS minder trainingsuren in de sporthal toegewezen van de gemeente. Zie jij een manier waarop dit probleem aangepakt kan worden?
Ik weet niet hoe dat precies werkt en kan dan ook geen kant en klare oplossing aandragen. Kennis van de toewijzingsregels en procedures lijkt me een eerste vereiste. Een goede relatie met de beslissingsverantwoordelijken helpt altijd !

De kosten (zaalhuur, gebruik van lampen rond het trainingsveld etc.) voor de vereniging zijn hoog. Wat is naar jouw mening een oplossing? Nog meer acties, contributieverhoging, etc.?
Er is nooit één oplossing. Wat de acties betreft: lopende succesvolle acties bv. Oud papier vooral in stand zien te houden, eigen acties brengen vaak meer op dan het meedoen aan door derden georganiseerde acties, kortlopende acties met een duidelijk en aansprekend doel werken vaak het best. Verder: ledenwerving, baropbrengsten (assortiment, tarieven t.o.v. andere verenigingen), verkoop kleding en gadgets en – last but not least – regelmatig kleine contributieverhogingen i.v.m. doorberekening kostenverhogingen door derden.

Hoe ziet je sportieve leven er over 10 jaar uit?
Rolstoelkorfbal, rollatortennis, looprekschaatsen, elektrisch tandemfietsen? Wie zal het zeggen? Voorspellen is moeilijk, vooral als het de toekomst betreft (Mark Twain). Ik begin er dan ook maar niet aan!

De recreanten trainen (veld of zaal):
Op het kunstgras: woensdagavond van 20.00 uur – 21.00 uur
In de Ridderhal:    donderdagavond van 20.00 uur – 21.00 uur

Voor meer informatie; contactpersoon is Nico Kars (of schiet één van de 30 overige recreanten aan)

 
 

Sponsoring