Recreanten presteren weer uitstekend


Dinsdagavond om 18:30 uur werd er verzameld om al fietsend aan te komen bij Conventus korfbalvereniging. Op het programma stond  een wedstrijd tegen de recreanten van de gelijknamige vereniging. De Geel-Zwarten hadden de afgelopen periode een trainingsschema er op los gelaten om beter voor de dag te komen. De recreanten van Conventus heeft de afgelopen weken twee keer per week getraind. Verderop in het verslag zal u lezen dat zij wellicht meer moeten gaan trainen.

DVS’69 had de te laatkomers van de vorige keer buiten de selectie gelaten, met dien verstande dat de scorende Dik wel op de bank mocht plaatsnemen en alleen bij extreme uitzondering zich toch mocht omkleden als zijn inzet nodig was. Helaas voor Dik heeft hij de gehele wedstrijd op de bank gezeten.

DVS’69 had, eerlijk is eerlijk, de eerste vijf minuten problemen met de vernieuwde spelwijze van Conventus.  Moeizaam werden de combinaties gezocht en vaak belande de aanval in een teleurstellende afloop. Bij Conventus hadden zij een reus opgesteld. Vorige keer was deze man binnen twee minuten uitgevallen met een hamstringblessure. Nu was hij beter getraind en kon hij het langer volhouden, waardoor de weg naar de korf afgesloten was. Het is dat Esther Biesbroek na een minuut of vijf, via een mooi uitgespeelde aanval, wist af te ronden, anders had de avond de andere afloop gehad. De ban was gebroken en DVS’69 wist uit te lopen naar een 0-5 stand. Uiteindelijk wist Conventus tegen te scoren. Hierna mochten de heren wisselen en kwamen er vier verse krachten in het veld. Was dit een verbetering? Niet in alle gevallen. Nu liep er een man tussen, die eigenlijk meer een stoorzender is dan een korfballer. Bas wist de tegenstander wijs te maken dat deze speler eigenlijk rugby speelt en dat hij niet veel van korfbal weet. De lachers, buiten het veld, hadden een vermakelijke avond. De stoorzender zorgde nog voor meer hilarische momenten. Zo werd er een sliding ingezet om een bal binnen te houden, een vier seconden moment werd om zeep geholpen, omdat de man te grote voeten heeft en binnen de twee en halve meter stond en het inlopen voor een doorloper werd abrupt afgeblazen door de man, omdat Irene ook aan het inlopen was. Tja, bij de recreanten heb je ook mensen die er niets van kunnen. Gelukkig had Conventus meer van dergelijke spelers gezien de eindstand van 5-16. 

Opmerkelijk feiten van de wedstrijd; Rene is topscoorder geworden met vier doelpunten, de tegenstander was blij dat Rene moest wisselen, Pieter die tactische tips uitwisselt met de tegenstander en hierdoor Rene nog meer laat scoren. Karin de Haan in de rust zinvolle opmerkingen maakte als toegewijde coach, Bas wederom niet tot scoren kwam, maar dat lag meer aan de stoorzender in zijn vak, Annemarie steeds meer scoort en haar zus Janneke onderweg gewoon van de weg afrijd, Jan S het lachen nog steeds niet verleerd heeft, Karin P altijd op het laatste moment aanwezig is en nog steeds haar klasse laat zien op het veld, Jan F veel onderhands gooit, Monique wederom er honderd procent voor ging, Leo weer een stille kracht was, Raymond beheerst speelt en zich niet gek laat maken en Irene als allerlaatste wist te scoren.

Ondertussen waren er bij Albatros enkele recreanten aangekomen en hebben op afstand de wedstrijd bekeken. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter werd een delegatie van DVS’69 benaderd door de leden van Albatros. Kennelijk wordt het nieuwe affiche Albatros-DVS’69 recreanten. Zodra de planning rond is zullen we u op de hoogte brengen van de volgende wedstrijd. We hopen dat de altijd vrolijke Willem dan ook weer van de partij zal zijn. De derde helft werd ook overigens weer gewonnen door DVS’69.

 
 

Sponsoring