Verslag recreantenwedstrijd 20 september

 

Vrijdag 20 september 2013 wordt in de sport analen bijgeschreven als een bijzondere dag.
In de korfbalhoofdstad van Europa werd er op recreatief niveau een wedstrijd met  grote amusementswaarde gespeeld. Op het programma stond PKC-DVS’69 genoteerd en wel op het prachtig verlichte hoofdveld van PKC.


Er werd verzameld bij de Ridderhal en nog even gewacht op Dik en Gert-Jan, die een klein beetje te laat waren. Kennelijk nog snel even een toilet bezoek gehad, want zij moesten tenslotte tegen het grote PKC spelen. Een andere oorzaak van het te laat zijn kan ik niet anders bedenken. Nico had nog duidelijk laten weten dat 18.30 uur het uiterste tijd van verzamelen was. Beide heren hebben het later meer dan goed gemaakt, dus het zij jullie vergeven. Eenmaal gearriveerd in Papendrecht en het terrein van PKC opgelopen te zijn, zag je dat de DVS spelers in opperste concentratie verkeerden. Strakke gezichten, onrustig stilstaan, gefocust op de tegenstander en nog meer van dergelijk clichés kan je op de recreanten van plakken. De opstelling en vakverdeling was vakkundig gemaakt door de coach Nico Kars. Niemand die er iets tegenin kon brengen, gewoonweg omdat Nico hier niet naar luistert omdat hij zelf nog warm moest lopen.

Afijn de uitstekend fluitende scheidsrechter startte de wedstrijd en binnen drie minuten was het raak voor DVS’69. Aan het eind van een soepel lopende aanval stond Dik in vrije schiet positie. Hij legt aan en ja hoor het balletje plofte in de korf. 0-1 voor DVS’69, wie had dat verwacht?  PKC was van slag door deze vroege treffer. Enkele spelers van PKC hebben maar een blessure geveinsd, om niet later tijdens de derde helft afgerekend te worden op het uiteindelijke verlies. Ja, DVS’69 was oppermachtig. Voor rust werd er nog vier keer gescoord door DVS’69. Opmerkelijk was dat telkens een andere speler aan het einde stond van een aanval.
Op het digitale scorebord werd de ruststand van 1-5 weergegeven in de opkomende duisternis.

Ondertussen was de onfortuinlijke Willem aangekomen met zijn krukken. Helaas werd Willem tijdens de laatste training getroffen door een vervelende blessure aan zijn rechter kuit. Ze noemen dit ook wel een zweepslag. De altijd fanatieke Willem moest dus van de zijkant toekijken. Later gaf hij aan dat het goed was. Terecht want deze wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld door de toppers van DVS’69. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 4-8. Dit kwam vooral door Bas, die had aangegeven dat DVS’69 het rustig aan moest doen om het nog leuk te houden voor onze tegenstander. Anders willen ze niet meer tegen ons spelen, was zijn argument.

De derde helft werd ook winnend afgesloten door DVS’69. Ik kan u mededelen dat er meer consumpties werden genuttigd door de spelers van DVS’69 en vroeger werden er telefoonnummers gescoord door de mannen. Nu waren het vooral e-mailadressen van de vrouwelijke spelers van PKC die gescoord werden. Onder de mom van: Dan kunnen we weer afspreken voor een wedstrijdje of voor een toernooitje werden deze van de dames gevraagd.

Al met al een vermakelijke avond korfbal, waarbij een ieder zijn steentje heeft bijgedragen aan sfeer verhogende activiteiten. Zo vergeten we niet de terugspeelbal, van aanval vak naar verdediging vak, van Monique, de onverzettelijke Etta en Rene, Annelies die vijf keer mocht proberen een vrij bal te nemen, Marijke die zelf niet verwachte te scoren, maar het toch deed, de stille krachten als Annet en Leo en Annemarie, de hopeloze drang om te scoren van Bas, de gulle lach van Jan Scheurwater, de koel gescoorde punten van Janneke en vooral niet te vergeten de strafworp van Harry. Deze werd in de kantine van PKC nog even goed na besproken. Wat een klasse heeft die man. Zoveel gevoel, het is ongelooflijk.  Verder gingen Dik en Gert-Jan weer samen weg en dit keer waren zij de eersten.

Uw verslaggever.

 
 

Sponsoring