Eerste winst DVS en E1 kampioen!

verslag 10 oktober 20202

En dan toch pakte de hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 de eerste winst. In een lastige maar spannende wedstrijd bleven de Ambachters aan de goede kant van de score : 14-16. DVS-2 speelde niet en DVS begroette de eerste jeugdkampioen!

Ondanks de nederlagen tegen topploegen de laatste weken moest het nog puntloze DVS aantreden tegen mede-laagvlieger Juliana dat wel al drie punten had bijeen gesprokkeld. Vergeleken met de thuisploeg toonde DVS in Oud-Gastel wel de juiste focus en inzet te beschikken. Ondanks dat initiatief lukte het DVS niet om weg te lopen van de Juliana (5-5). Pas vlak voor rust lukte dat wel: 5-7.  Na rust schoot DVS fel uit de startblokken en werd het verschil groter: 6-11. Een fikse regenbui was de Ambachters niet gunstig gezind en zag het Juliana dichtbij kruipen tot een verschil van twee goals. De teams bleken in de slotfase gelijkwaardig maar DVS wist de voorsprong te behouden met een 14-16 eindresultaat! Hopelijk smaakt deze overwinning naar meer, temeer komend weekend het nog puntloze Korbis op bezoek komt (aanvang 15.30 uur sportpark Schildman).

DVS E1 kampioen 20201010 DVS E1 veldkampioen.jpg
De zes meiden van DVS E1 hebben de qua resultaten lastige eerste twee seizoenen, definitief achter zich gelaten. Dit seizoen ging het een stuk beter! Nu werden in wedstrijdjes juiste veel kansen gecreëerd en zelfs  meerdere wedstrijden gewonnen! Moeilijkste tegenstander was PKC E2, die aan het begin van het seizoen nog lastig bleek. Waar toen veel kansen werden gemist, werden ze nu benut. De revanche was daar met “een gelijkmaker” in de slotseconde!
Afgelopen zaterdag moest er dan ook gewonnen worden van Vriendenschaar E2 om kampioen te worden. En dat deed het team! En mede dankzij slechts één fanatieke begeleider die erbij mocht zijn en dat enthousiast liet zien! Vanaf de eerste minuut waren de meiden gebrand om te winnen en na 10 minuten was de stand 1-5! Deze voorsprong werd verder uitgebouwd naarmate de wedstrijd vorderde. Met een eindstand van 6-15 won DVS E1 overtuigend! Op naar een net zo succesvolle zaalcompetitie!

 
 

Sponsoring