DVS overtuigt nog niet

verslag 18 januari 2020

Wederom moeizame uitwedstrijden voor de hoogste korfbalteam van DVS uit H.I.Ambacht. De bezoekjes uit de regio verliepen niet zonder puntverlies. DVS A1 ging nipt onderuit bij het Ridderkerkse KCR. De hoofdselectieteams haalden wel punten, hoewel het puntverlies van DVS-2 het meest opviel.

DVS-1 had een moeizame middag bij streekgenoot Ventura Sport. In Strijen, waar het publiek altijd dicht op het veld zit, was het al snel 2-0 voor de thuisploeg en na tien minuten zaten de Ambachters nog immer niet in de wedstrijd (3-1). DVS, kreeg iets meer grip op de wedstrijd en sloot weer aan bij rust (9-8). Een groot deel van de tweede helft liep DVS, dat door twee schorsingen in een andere samenstelling speelde, achter de feiten. Zelfs tien minuten voor het einde te gaan stond DVS nog twee goals achter. Toch volgde de ommekeer en schoot het team van DVS-coach Van der Linden ineens met scherp, met een geflatteerde winst van 12-17.
In de poule levert DVS dat ineens weer de gedeelde eerste plaats op, omdat GKV koploper ADO liet struikelen. Komend weekend speelt DVS tegen buurtgenoot Conventus (aanvang 19.35 uur Sophiahal).

DVS-2 speelde ver onder haar kunnen tegen Ventura Sport-2. DVS had wel steeds het initiatief maar kwam niet los van de ploeg uit de Hoekse Waard. In de slotfase kwam de thuisploeg terug en wist nog bijna de winst te pakken (17-16). DVS was net op tijd bij de les en pakte alsnog een punt.
In de poule blijft DVS tweede maar zag het wel koploper GKV-2 een punt weglopen. Komend weekend komt Conventus-2 op bezoek (18.25 uur, Sophiahal).

DVS A1 was vanaf het begin gelijkwaardig aan KCR. Beide teams willen uit de onderste regionen van de poule klimmen en toonden beide een goede vechtlust wat een aantrekkelijk schouwspel opleverde. Ondanks de plaats-fouten en gemiste strafworpen had DVS meeste recht op de winst maar KCR kwam met de schrik vrij (17-16). Komend weekend komt middenmoter Fortis A1 op bezoek (17.15 uur Sophiahal).

 
 

Sponsoring