DVS opent jaar goed

verslag 11 januari 2020

De hoogste korfbalteams van DVS'69 hadden op papier lastige uitwedstrijden. Hoewel niet geheel overtuigend werden toch de overwinningen behaald, met topklasseringen tot gevolg.

DVS-1 begon de uitwedstrijd tegen NIO stroef, zodat de Rotterdammers een voorsprong pakte van 5-2. Daarna volgde een betere fase van de Ambachters en werd de eerste voorsprong gepakt. NIO bleek taai en wist DVS onder druk te houden zodat de ruststand weer in evenwicht was (10-10).
DVS bleef na rust onder de maat presteren wat de wedstrijd ten goede kwam. Een spannende strijd met het spel dat op en neer golfde!  Met nog slechts zeven minuten te gaan had NIO vol zicht op de winst (19-17)! DVS herpakte we zich en sleepte alsnog de winst uit het vuur: 20-22.
In de poule blijft DVS de koplopers ADO en GKV volgen tot op twee punten. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij het puntloze Ventura Sport dat een nipte nederlaag incasseerde bij ACKC (aanvang 16.15 uur in Apollohal te Strijen).

DVS-2 speelde eveneens een gelijkopgaande wedstrijd. Tegen NIO-2 hadden de Ambachters wel continue de overhand. In de slotfase kwam de door DVS opgebouwde voorsprong van drie punten niet in gevaar hoewel de stand anders deed vermoeden: 16-17. Ook DVS-2 is nog in het kielzog van de koploper GKV en zal van laagvlieger Ventura Sport moeten winnen om die status minimaal te behouden (aanvang 15 uur, Strijen).

DVS A1 speelde een matige eerste helft in en tegen koploper Maassluis (10-3) maar deed het na rust een stuk beter: qua scores was de Ambachtse jeugd zelfs de meerdere (8-7) maar was dus de matige esrste helft oorzaak van het 18-10 verlies. Komend weekend wil DVS dat goede gevoel van de tweede helft vast houden om rode lantaarndrager KCR te verslaan! Aanvang 15.50 te Ridderkerk.

 
 

Sponsoring