DVS eindigt jaar in mineur

verslag 14 december 2019

Een niet gewenst jaareinde op korfbal-gebied voor DVS'69: DVS-1 ging verrassend ten onder tegen streekgenoot ADO-1. DVS-2 won wel en sluit weer aan met de top. DVS A1 kon het niet bolwerken  tegen koploper Vriendenschaar A1.

Het korfbalvlaggenschip leek de zaakjes op orde te hebben, maar in de laatste competitiewedstrijd van 2019 was de ploeg van DVS-coach Van der Linden geen schim van zichzelf. Het ’s-Gravendeelse  ADO konden de traag en onzuiver spelende Ambachtse ploeg blijven volgen in de eerste helft. DVS leidde dan nog wel bij rust (6-3), en na bijna tien minuten erna leek er behalve de matige productiviteit, nog niet veel meer aan de hand (8-4). Amper vijf minutes erna was het ineens 8-7. De DVS-motor haperde al even en ondanks de 9-7, zette ADO volledig de wedstrijd op zijn kop door in de volgende tien minuten terug te komen en op voorsprong te komen (9-12). DVS trachtte nog te forceren maar kon tot twee maal toe het verschil van twee goals niet dichten (12-14). In de poule pakte ADO de koppositie over van DVS, dat nu met ploegen als GKV en NIO in de achtervolging moeten. Pas op 11 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij NIO (17.30 uur Wilgenring, Rotterdam).

Het verrassende bij DVS-2 tegen koploper ADO-2 was het krachtsverschil in het voordeel van de Ambachters. Het  scherpe begin was de sleutel tot het succes: een snelle voorsprong werd uitgebouwd tot de 13-4 ruststand. Na rust drong ADO niet echt meer aan omdat de Ambachters scherp bleven: 24-15. Ook hier is het in de poule ongemeen spannend, waarbij DVS weer aansluit in de top-drie.

DVS A1 bleek een maatje te klein voor Vriendenschaar A1. Hoewel de bij rust opgelopen achterstand nog overbrugbaar leek, lukte dat geenszins: 11-27.

 
 

Sponsoring