Vlaggenschip DVS pakt koppositie

 verslag 7 december 2019

Na de derde ronde in de korfbal- zaalcompetitie is alleen DVS-1 nog ongeslagen. Door winst op concurrent GKV werd DVS alleenheerser. DVS-2 en A1 leden nederlagen en moeten even pas op de plaats maken.

DVS-1 was zeer scherp in de openingsfase tegen medekoploper GKV-1. Na een kwartier stond het al 1-9 in DVS-voordeel. De Haagse thuisploeg bleef overeind en knokte zich terug in de wedstrijd waardoor bij rust de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was (10-14).
Na rust was DVS direct bij de les en bracht het verschil tot vijf goals. Het spel ging op en neer waardoor de thuisploeg niet dichterbij kwam. Pas toen het verschil ineens drie goals was, werd het toch nog even spannend . DVS liet zich echter niet imponeren en behaalde verdiend de 21-17 overwinning. Komend weekend komt ADO, dat in de ranglijst stuivertje wisselde met het verliezende GKV, op bezoek bij DVS. Aanvang 18.50 (Sophiahal).

Het in een andere samenstelling spelende DVS-2 trof met tegenstander GKV-2 een ploeg met enkele geroutineerde spelers, maar dat ook fysiek speelt. DVS  had daar geen afdoende antwoord op. Door de gebrekkige rebounds aan Ambachtse zijde kon thuisploeg GKV op zoek blijven gaan naar de goals. DVS kon alleen maar op eerbiedige afstand volgen: 25-18. In de poule zakte DVS direct naar plek drie. Komend weekend ontvangt DVS streekgenoot ADO-2, dat nu samen met GKV de lijst aanvoert. Aanvang 17.40 uur, Sophiahal.

DVS A1 had het lastig tegen KOAG A1. De ploeg uit Krimpen a.d. Ijssel was heel effectief in de afronding waardoor DVS al na een kwartier al op 10-4 stond. Daarna had DVS verdedigend beter antwoord op de aanvallen van KOAG en leverde een sterke start vlak na rust de hoopvolle tussenstand op: 11-8. KOAG gaf weer gas en weer keek DVS tegen zes goals verschil op. Nu kon DVS niet meer terugkomen: 21-14. In de poule zakt DVS naar plek vijf, maar is de middenmoot nog in het zicht. Dan is komend weekend een goed resultaat nodig tegen gedeeld koploper Vriendenschaar A1 ! (Aanvang 15.20 Sophiahal, H.I.Ambacht)

 
 

Sponsoring