Winst smaakt DVS jeugd nog het best

verslag 30 november 2019

De tweede ronde in de korfbal zaalcompetitie leverde louter tevreden gezichten. De hoofdselectieteams behaalden de tweede winst en A1 pakte de eerste punten.


Derdeklasser DVS-1 kende weinig problemen met Gemini. Het octet van DVS- coach Van der Linden hield de eerste helft er nog wel het tempo in en mede door de geringe weerstand van Gemini liep de score bij rust al behoorlijk op (14-5). Na rust zakte het niveau en werd het toch al matig opgekomen publiek niet verder getrakteerd op een leuke wedstrijd: 22-12.
Komend weekend volgt de lastige uitwedstrijd tegen GKV (Den Haag), dat net als DVS de eerste twee wedstrijden won (aanvang 16.30, sporthal Overbosch te ’s-Gravenhage.

DVS-2 had evenmin veel te dulden van de “ reserves" van Gemini. Het klasseverschil was zodanig dat de gastploeg uit Gouda trachtte te compenseren middels ruw spel. Dat leverde thuisploeg DVS al genoeg (benutte) strafworpen op. Daarbij opgeteld de vele reguliere treffers die DVS scoorde, en de einduitslag is verklaard: 23-11. In de poule staat DVS nu gedeeld bovenaam met de volle winst uit twee wedstrijden, samen met ADO-2 en GKV-2. Bij de laatstgenoemde ploeg gaat DVS op bezoek komende zaterdag (17.40 uur).

DVS A1 gaf het visitekaartje af in de eerste klasse door een verdiende winst op Swift A1. De ploeg uit Middelburg, die de DVS jeugd op het veld nog met 19-7 de baas was, werd met name verrast door het goede verdedigen van DVS. Ook aanvallend had de ploeg van DVS-coaches Tomas en Christiaan het op orde: mede door goede rebounds werden veel kansen gecreëerd en afgerond. Als DVS A1 die  inzet en mentaliteit vasthoudt dan kan het nog een mooi seizoen worden. In de poule staat DVS keurig in middenmoot en zal het komend weekend maar wat graag van KOAG A1 willen winnen om aan te sluiten bij de top-3 ploegen. (Aanvang 14.10 Krimpen a/d Ijssel)

 
 

Sponsoring