DVS’69 start prima in zaal

verslag 23-11-2019

Het openingsweekend gaf verwachte resultaten voor korfbalvereniging DVS'69. De hoogste selectieteams wonnen, maar ook was er stof tot nadenken.  DVS A1 ging nipt onderuit.

De in de zaal op het derde niveau acterende DVS-1 liet zich door de felle thuisploeg ACKC, maar ook door de scheidsrechter van de wijs brengen in de eerste helft. Twee gele kaarten aan DVS-zijde waren het onnodige gevolg, wat DVS-coach Van der Linden toch wat huiswerk geeft. Verder had DVS namelijk geen kind aan ACKC. Na de 3-6 werd het eenrichtingsverkeer richting de korf van de thuisploeg. Het was al 3-11 bij rust. Na de thee bleef het eenzijdig en liepen de Ambachters soeverein uit naar de 12-25 overwinning.

DVS-2 had aan ACKC-2 een pittige tegenstander. De ploeg uit Almkerk bleek stug ondanks de snelle voorsprong van DVS (1-4). De Ambachters wisten met enig fortuin de voorsprong te behouden tot het einde: 11-12. In deze reserve derde klasse zijn de verwachtingen hoog. Net als het vlaggenschip is een kampioenschap de ambitie!

Eersteklasser DVS A1 en Merwede A1 waren  zeer aan elkaar gewaagd, maar dan met name in verdedigend opzicht. Heel de wedstrijd ging het gelijk op, met het kleinst denkbare verschil. Ondanks verwoede pogingen lukte het DVS niet de gelijkmaker af te dwingen, wat gezien het spelbeeld wel verdiend zou zijn geweest: 11-10.

Komend weekend de eerste thuisronde van DVS, met wedstrijden van A1 (14.30 uur), DVS-2 (18.00 uur) en DVS-1 (19.15 uur). Alle wedstrijden in de Sophiahal (wijk Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht).

 
 

Sponsoring