Korfbalteams van DVS starten prima!

verslag 7 september 2019

Afgelopen weekend begon dan toch eindelijk de korfbalcompetities op het veld. En met goede resultaten van de selectieteams.

De wedstrijd van DVS 1 tegen Keep-Fit begon matig. Het Roosendaalse Keep Fit gaf DVS goed partij. Echter veel doelpunten vielen er niet. Halverwege de eerste helft stond het 3-3. Ook waren arbitrale beslissingen niet in het voordeel van DVS zodat de doelpuntenproduktie achter bleef. Ruststand 5-6..
Het niveau in de tweede helft was beter. De Ambachters legden de thuisploeg aanvallend aan banden en zelf werd het aanvallend  ook scherper. In 10 minuten tijd scoorde DVS liefst zeven keer en was de wedstrijd direct beslist. In het laatste deel van de wedstrijd kon DVS het zich permitteren dat de scherpte niet aanhield: 9-16 eindstand . Komend weekend speelt DVS de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op sportpark Schildman. Voor DVS-coach Van der Linden is het dan een weerzien met een voor hem bekende ploeg: Korbatjo uit Oud-Beijerland . Die ploeg won ook de eerste wedstrijd, dus een interessant affiche! Aanvang: 15.30 uur op sportpatk Schildman te H.I.Ambacht.

DVS-2 is het seizoen gestart met een heerlijke overwinning in Zeeland. Tegen Fortis-3 ging de stand gelijk op tot aan de rust (8-8). DVS kwam sterk de rust uit en bouwde een voorsprong op van zes punten (9-15). Die marge hielden de Ambachters vast tot de slotfase aanbrak: de thuisploeg kwam terug tot op een punt maar DVS wist  “het verlossende” doelpunt te maken zodat de overwinning een feit was. Komend weekend speelt DVS-2 thuis tegen Korbatjo-2, dat zelf nipt verloor (aanvang 14.10 uur).

Nieuwbakken tweedeklasser DVS A1 kon nog niet verrassen. In de uitwedstrijd  werd het tegen HKC A1 21-15.Komend weekend de eerste thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar A1: aanvang 11.15 uur.

 
 

Sponsoring