Jubilerend DVS begroet kampioenen

Met het feestweekend van korfbalvereniging DVS’69 voor de boeg, waren er al kampioenen (B1 en F2) en afgelopen weekend kwamen daar nog de A1, B2, E3 en de F1 bij! Daarnaast sloot DVS-1 af met een verdienstelijk gelijkspel tegen de gekroonde kampioen Rust-Roest.

De grootste verrassing kwam van A1. Met drie titelkandidaten Kinderdijk, Reeuwijk viel de beslissing in “het hol van de leeuw”. DVS ging op bezoek bij mede-koploper Kinderdijk A2 met als inzet het kampioenschap voor beide teams! Zowel punten-als doelsado zou beslissend kunnen zijn. DVS moest winnen met minimaal vijf goals verschil. In het begin liep DVS snel weg maar Kinderdijk antwoordde snel (3-3). De fysieke wedstrijd ging gelijk op met een 6-7 ruststand in DVS-voordeel. Na rust breidde DVS de voorsprong uit (10-13) en ging de thuisploeg te gehaast spelen. DVS benutte optimaal en pakte de gewenste vijf goals (10-15). In de ongemeen spannende slotfase scoorde DVS nog de 10-16 en bleek de Ambachtse ploeg, ondanks nog een inhaalbeurt bij Korbis tegoed, niet meer te achterhalen. Na het kampioenschap in de zaal speelt DVS A1 komend seizoen zowel op veld als in zaal in de eerste klasse!

DVS B2 kon zich gelukkig toch nog (gedeeld) kampioen noemen. Helaas werd er in Oosterhout nipt verloren van de nummer twee Voltreffers (5-4), die daarmee nog langszij kwamen. DVS heeft echter beter doelsaldo dus die mag bovenaan de ranglijst staan: gefeliciteerd!

DVS E3 werd alweer voor de derde keer kampioen dit seizoen. In de vierde en laatste halve competitie speelden de “078 kids” tegen GKV/Ergonomics E2 en wonnen meer dan verdiend met 6-2!

DVS F1 speelde een spannende wedstrijd tegen ADO F1, dat bijna geheel uit jongetjes bestond! Het ging lang gelijk op maar de meiden van DVS “stonden hun mannetje” en wonnen op het laatste moment van DVS met 5-7. Ze hebben allee wedstrijden gewonnen en zijn daardoor de terechte kampioen!

DVS-1 was al zeker van handhaving en mocht nog aantreden tegen kampioen Rust-Roest. De op elkaar mokkende Brabanders lieten DVS het initiatief en zodoende kon het wel collectief acterende DVS de voorsprong van vier goals bij rust vasthouden (8-12). Na rust kroop de thuisploeg dichterbij en werd een discutabel toegekende strafworp benut, waar DVS die niet toegekend kreeg in de slotseconden: 17-17. DVS eindigt op een verdienstelijke vijfde plaats.

DVS A1
20190620 DVS A1 veldkampioen.jpg

DVS B2
20190620 DVS B2 veldkampioen.jpg

DVS E3
20190620 DVS E3 veldkampioen.jpg

DVS F1
20190620 DVS F1 veldkampioen.jpg

 
 

Sponsoring