DVS doet wat het moet

verslag 25 mei 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht deden wat het moesten doen. DVS A1 won van laagvlieger Stormvogels, en DVS-2 pakte bijna een punt van koploper IJsselvogels-2. DVS A1 speelde verrassenderwijs niet.

Na de “opwarmer” een week eerder tegen Atlas, waar liefst 30 goals aan DVS-zijde vielen, traden de Ambachters aan tegen laagvlieger Stormvogels. In het eerste deel van de wedstrijd ging het nog gelijk op (6-5), maar daarna raasde DVS door naar 14-5. De ploeg uit West-Kapelle keek verbouwereerd en kon verder tot aan de rust niets meer aanrichten: 17-8. De hervatting begon wat afwachtend maar daarna kreeg DVS weer het goede gevoel en scherpte met veel doelpunten tot gevolg: Bijna werd weer die “magische grens” gehaald, maar de teller stokte bij 29. Stormvogels pikte zo af en toe een doelpuntje mee: eindstand 29-13. In de poule staat DVS nu op gedeelde vierde plek. De laatste twee wedstrijden treedt DSV nog aan tegen de topploegen uit de poule: eerst wacht de huidige nummer twee, Vitesse (aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman te Hendrik-Ido-Ambacht)

Waar met een gehavend team DVS-2 vorige week al verraste daar bood het nu uitstekend tegenstand tegen koploper IJsselvogels-3. Dat was echter niet zo in het eerste deel, waar DVS dreigde te worden overlopen (4-11). DVS knokte zich uitstekend terug en bij rust was de schade beperkt (8-11). Na de pauze was de spanning al snel helemaal terug (10-11) waarna een aantrekkelijk schouwspel ontstond. Helaas viel het voordeel dit keer aan de gastploeg, die DVS een nipte nederlaag toebracht: 13-14. Komend weekend komt “runner up” Merwede in Ambacht op bezoek (aanvang: 14.10 uur sportpark Schildman)

DVS A1 had aansluiting moeten krijgen met de twee topploegen Reeuwijk en Kinderdijk, -die elkaar zouden treffen-, en als het zelf zou winnen van Korbis. Echter de wedstrijd van DVS werd uitgesteld en ingehaald na de volgende speelronde. DV staat nog derde met twee verliespunten meer dan de koplopers. Komend weekend treft DVS eerst Reeuwijk (aanvang 12.30 sportpark Schildman), daarna volgen dan middenmoter Korbis en koploper Kinderdijk.

 
 

Sponsoring