Herstel selectieteams DVS

verslag 18-05-2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben een goed weekend achter de rug. DVS 1 won bij Atlas, DVS-2 bij Nieuwerkerk. Zelfs A1 won na liefst drie weken stilstand tegen KCR A2.

Om niet in de laagste zone van de poule te raken moest DVS winnen van Atlas, dat in de poule gelijk stond met de Ambachters. DVS startte het eerste deel zeer actief en leidde tot veel kansen. Er werd te weinig gescoord en daardoor stond er na een kwart wedstrijd een gelijke stand op het scorebord: 5-5. Bij de 5-7 voorsprong van DVS kwam de doelpuntenmachine bij DVS op gang en ontstonden bij de thuisploeg de fouten: 9-19 bij rust! De start na rust was voor DVS stroef en Atlas leek zich weer terug in de wedstrijd te spelen, dankzij enkele toegekende strafworpen. Toch waren de Ambachters tijdig bij de les en werd de ploeg uit Ritthem op zodanige afstand gezet, dat DVS-coach Van der Linden naar hartenlust wisselde en tot zijn tevredenheid zelfs de magische grens van 30 goals gehaald zag worden. Eindstand 30-19. In de poule kan komend weekend DVS zelfs weer een plaatsje stijgen als het zelf wint in de thuiswedstrijden tegen laagvlieger Stormvogels en middenmoter WION punten laat liggen tegen hoogvlieger Vitesse (aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman)

DVS-2 wist met een gehavende ploeg toch het ervaren Nieuwerkerk-5 lastig te maken. Met twee jeugdspelers in de gelederen en de onwennige samenstelling had DVS bij rust zelfs een goal voorsprong. Na rust bleef het lang spannend en wist DVS zelfs de ene goal voorsprong vast te houden: 12-13. In de poule staat DVS keurig vierde en is de achterstand op koploper IJsselvogels slechts drie punten. Laat die ploeg nu op bezoek komen naar Ambacht, aanvang 14.10 uur op sportpark Schildman!

DVS A1 had door de meivakantie bijna een maand geen competitie meer gespeeld  en gelukkig kon de ploeg van DVS-coach Molendijk zich weer in het ritme spelen tegen KCR A2. DVS leek een makkelijke middag tegemoet te gaan maar na rust (10-6) kwam- met name door slordigheden van DVS – KCR nog bijna gevaarlijk terug. Toch bleef DVS bij de les: 15-11. In de poule kan DVS zich nog mengen in de kampioensstrijd. Komend weekend spelen de topploegen tegen elkaar en DVS moet dan zelf Korbis A1 in Waddinxveen op afstand zien houden. Dan zou de afstand op de twee topploegen zodanig klein zijn dat er nog van alles mogelijk is.!

 
 

Sponsoring