Weken stilstand doet DVS geen goed!

verslag 11 mei 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken rust (Koningsdag- meivakantie) de competitie niet goed hervat. DVS-1 verloor uit bij WION en DVS-2 ging nipt onderuit bij buurtgenoot Albatros-4.

Zowel DVS als WION hadden het lastig met de fiere wind in Rotterdam. Ook ging het duel gelijk op en zodoende was het na het eerste kwart deel wedstrijd slechts 2-2. Toch wist thuisploeg WION toen het eerste verschil te maken: 7-4 ruststand. Na rust waren de Ambachters minimaal gelijkwaardig maar ontbrak de broodnodige scherpte in de afronding en dat beetje geluk, dat deze zaterdag DVS door de arbiter in ieder geval niet werd gegund (13-6). De slotfase was wel weer voor DVS maar verder liet WION het niet komen (15-10). In de poule heeft DVS nog alle mogelijkheden om “naar boven te kijken” en zal er komende zaterdag gewonnen moeten worden bij Atlas, dat evenveel punten als DVS heeft vergaard (aanvang 16 uur te Ritthem)

Het gehavende DVS-2 deed het driekwart wedstrijd uitstekend tegen Albatros-4en hield tot dat moment de ploeg uit Zwijndrecht op vier goals afstand. In de slotfase kantelde de wedstrijd alsnog en pakte de thuisploeg alsnog de winst 16-15. In de poule is DVS nog verdienstelijk middenmoter en kan de aansluiting houden met de top-3 als er gewonnen wordt van het lager geplaatste Nieuwerkerk-5 (aanvang 15 uur te Neiuwerkerk).

DVS A1 was vrij en hervat komend weekend hun strijd om de bovenste plaatsen met een wedstrijd tegen het lager geklasseerde KCR A2 (aanvang 12 uur op sportpark Schildman, Hendrik Ido Ambacht)

 
 

Sponsoring