Wedstrijdverslagen

Klik rechts voor de datum van de wedstrijdverslagen.Herstel selectieteams DVS

verslag 18-05-2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben een goed weekend achter de rug. DVS 1 won bij Atlas, DVS-2 bij Nieuwerkerk. Zelfs A1 won na liefst drie weken stilstand tegen KCR A2.

Om niet in de laagste zone van de poule te raken moest DVS winnen van Atlas, dat in de poule gelijk stond met de Ambachters. DVS startte het eerste deel zeer actief en leidde tot veel kansen. Er werd te weinig gescoord en daardoor stond er na een kwart wedstrijd een gelijke stand op het scorebord: 5-5. Bij de 5-7 voorsprong van DVS kwam de doelpuntenmachine bij DVS op gang en ontstonden bij de thuisploeg de fouten: 9-19 bij rust! De start na rust was voor DVS stroef en Atlas leek zich weer terug in de wedstrijd te spelen, dankzij enkele toegekende strafworpen. Toch waren de Ambachters tijdig bij de les en werd de ploeg uit Ritthem op zodanige afstand gezet, dat DVS-coach Van der Linden naar hartenlust wisselde en tot zijn tevredenheid zelfs de magische grens van 30 goals gehaald zag worden. Eindstand 30-19. In de poule kan komend weekend DVS zelfs weer een plaatsje stijgen als het zelf wint in de thuiswedstrijden tegen laagvlieger Stormvogels en middenmoter WION punten laat liggen tegen hoogvlieger Vitesse (aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman)

DVS-2 wist met een gehavende ploeg toch het ervaren Nieuwerkerk-5 lastig te maken. Met twee jeugdspelers in de gelederen en de onwennige samenstelling had DVS bij rust zelfs een goal voorsprong. Na rust bleef het lang spannend en wist DVS zelfs de ene goal voorsprong vast te houden: 12-13. In de poule staat DVS keurig vierde en is de achterstand op koploper IJsselvogels slechts drie punten. Laat die ploeg nu op bezoek komen naar Ambacht, aanvang 14.10 uur op sportpark Schildman!

DVS A1 had door de meivakantie bijna een maand geen competitie meer gespeeld  en gelukkig kon de ploeg van DVS-coach Molendijk zich weer in het ritme spelen tegen KCR A2. DVS leek een makkelijke middag tegemoet te gaan maar na rust (10-6) kwam- met name door slordigheden van DVS – KCR nog bijna gevaarlijk terug. Toch bleef DVS bij de les: 15-11. In de poule kan DVS zich nog mengen in de kampioensstrijd. Komend weekend spelen de topploegen tegen elkaar en DVS moet dan zelf Korbis A1 in Waddinxveen op afstand zien houden. Dan zou de afstand op de twee topploegen zodanig klein zijn dat er nog van alles mogelijk is.!

 
Weken stilstand doet DVS geen goed!

verslag 11 mei 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken rust (Koningsdag- meivakantie) de competitie niet goed hervat. DVS-1 verloor uit bij WION en DVS-2 ging nipt onderuit bij buurtgenoot Albatros-4.

Zowel DVS als WION hadden het lastig met de fiere wind in Rotterdam. Ook ging het duel gelijk op en zodoende was het na het eerste kwart deel wedstrijd slechts 2-2. Toch wist thuisploeg WION toen het eerste verschil te maken: 7-4 ruststand. Na rust waren de Ambachters minimaal gelijkwaardig maar ontbrak de broodnodige scherpte in de afronding en dat beetje geluk, dat deze zaterdag DVS door de arbiter in ieder geval niet werd gegund (13-6). De slotfase was wel weer voor DVS maar verder liet WION het niet komen (15-10). In de poule heeft DVS nog alle mogelijkheden om “naar boven te kijken” en zal er komende zaterdag gewonnen moeten worden bij Atlas, dat evenveel punten als DVS heeft vergaard (aanvang 16 uur te Ritthem)

Het gehavende DVS-2 deed het driekwart wedstrijd uitstekend tegen Albatros-4en hield tot dat moment de ploeg uit Zwijndrecht op vier goals afstand. In de slotfase kantelde de wedstrijd alsnog en pakte de thuisploeg alsnog de winst 16-15. In de poule is DVS nog verdienstelijk middenmoter en kan de aansluiting houden met de top-3 als er gewonnen wordt van het lager geplaatste Nieuwerkerk-5 (aanvang 15 uur te Neiuwerkerk).

DVS A1 was vrij en hervat komend weekend hun strijd om de bovenste plaatsen met een wedstrijd tegen het lager geklasseerde KCR A2 (aanvang 12 uur op sportpark Schildman, Hendrik Ido Ambacht)

 
Goede hervatting DVS op veld!

verslag 20 april 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken van voorbereiding de hervatting van de veldcompetitie goed begonnen. Alle selectieteams boekten belangrijke overwinningen.

DVS-1 wil als zesde in poule omhoog blijven kijken en dan moet je winnen van de nummer zeven ADO. Dat ging met name de eerste helft voortvarend: schier eenvoudig liepen de Ambachters uit naar 14-4. Na de rust ging de echte scherpte eraf en wist de ploeg uit ’s-Gravendeel toch dichterbij te kruipen. DVS wist tijdig bij de les te blijven en trok de winst alsnog over de streep (20-15). In de poule is een plek in de top drie nog zeker haalbaar: dan moet DVS de komende weken goede resultaten boeken en een achterstand van vier punten overbruggen. Dat kan pas weer vanaf 11 mei met de uitbeurt bij WION, dat twee punten op de Ambachters voor ligt (aanvang 15.30, Rotterdam). Noteert u vast in uw agenda!

DVS-2 moest winnen van ADO-2 om niet achterhaald te worden door de ploeg uit ’s-Gravendeel. DVS had het met name voor rust lastig tegen ADO-2. Bij 6-3 stokte de Ambachtse productie en kon ADO terugkomen tot 6-5. Na rust kon DVS dan toch het gaatje maken en uitlopen naar de 16-9 overwinning. Door gunstige uitslagen doet DVS als vierde in de poule ineens weer mee om het kampioenschap. De afstand tot de ploegen uit de top-3 bedraagt slechts maximaal twee punten. Op 11 mei is pas weer de volgende ronde en gaat de ploeg op bezoek bij buurtgenoot Albatros-4 (aanvang 15 uur, Develstein te Zwijndrecht).

DVS A1 trof dezelfde tegenstander waartegen de ploeg in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen kampioen werd: Twist A1. Ook nu waren de Ambachters de sterkere, hoewel het er daar tot aan de rust niet naar uit zag. DVS speelde zo’n hoog tempo dat het zichzelf voorbij liep en de kansen niet benutte. Het schamele aantal goals was het gevolg bij rust: 3-3. Na rust werd er rustiger gespeeld en vielen de goals vanzelf. Twist scoorde eigenlijk pas veel in de slotfase maar toen was het verschil al gemaakt. Eindstand 14-11. In de poule van deze 2e klasse J doet DVS nog volop mee om de prijzen. DVS staat derde met maximaal twee punten achterstand op Reeuwijk en Kinderdijk. Met nog vier wedstrijden te spelen zal DVS na de meivakantie, als alle topteams nog DVS treffen, zeker weer proberen lang mee te doen om het kampioenschap!

 
(On)verwacht kampioenenbal DVS

30 maart 2019

De laatste speelronde voor de teams van korfbalvereniging DVS’69 uit Hendrik Ido Ambacht leverde veel verrassende resultaten op. Kampioenen werden begroet (liefst 4 teams) maar helaas ook twee degradaties.

DVS A1 speelde in een volgepakte Ridderhal tegen koploper Swift A1. De bedoelingen waren vooraf duidelijk: DVS staat een punt achter en in deze laatste wedstrijd moest er dus gewonnen worden om het kampioenschap te halen. Hoewel de bezoekers brutaal startte (1-2), kwam het energieke DVS snel terug en was het ongemeen scherp in de afronding: na een kwart spel was het al 6-3 en toen DVS zelfs uitliep naar 9-3 was een time-out van Swift noodzakelijk. Het hielp maar deels, want het door coach Molendijk gecoachte DVS bleef scherp en ging met een 11-5 voorsprong de rust in. Na rust drongen de bezoekers uit Middelburg meermaals aan, maar het ambitieus ogende DVS had de veerkracht, hield de energie en scherpte vast om steeds weer te antwoorden. Het verschil werd nimmer kleiner dan vijf goals, waardoor het DVS-publiek al ver voor het einde de kampioensliederen kon aanvangen: 23-17! Met de muzikale omlijsting van D.J. Robin werd het alom bekende lied “we are the champions” ingezet en de kampioensvreugde nog eens extra benadrukt!
20190330_A1_zaalkampioen_20182019

De meiden van DVS B3 kon het eremetaal omhangen na de winst op de Schiedamse fusieclub Nexus B1. Waar DVS had gekozen voor opvallende kousen, won het in een vrolijke wedstrijd eenvoudig van het lager geklasseerde Nexus (16-9). Volger NIO kan zelfs met nog een inhaalwedstrijd te gaan DVS niet meer achterhalen!
20190330_B3_zaalkampioen_20182019

Het ongeslagen DVS C1 moest aantreden tegen PKC/ SWK Groep C4, dat alleen bij winst nog gelijk kon komen met DVS. DVS liet het niet zover komen, wonnen afgetekend met 14-8 en werden dus ongeslagen kampioen!

20190330_C1_zaalkampioen_20182019

DVS E3 had al weinig te dulden direct concurrent KOAG E3, en won zelf in een spannende wedstrijd van ’t Capproen E2 met 4-3.
20190330_E3_zaalkampioen_20182019

 

Drama DVS-selectie-teams
Waar de vreugde van de jeugdige kampioensteams overheerste, daar was er de dramatiek voor de hoofdmacht en DVS-2. Het al naar de derde klasse gedegradeerde DVS-1 won in een wedstrijd “om des keizers baard” van ODO-1 met 18-10. Het was een revanche na eerder verlies dit seizoen maar de ploeg kwam twee punten tekort voor handhaving .
DVS-2 had lange tijd zicht op handhaving in de poule maar ging in de het allesbeslissende weekend nipt onderuit tegen degradatieconcurrent ODO. In alle opzichten was er drama: verlies in de slotminuut (23-24), rode vaandeldrager ONDO dat won, en dan op doelsaldo degraderen. Een hard gelag voor DVS-2, dat heel het seizoen in wisselende samenstellingen speelde!

 
Degradatie DVS een feit

verslag 16-3-2019

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 heeft niet de laatste strohalm gepakt voor mogelijke handhaving. Alleen winst had de hoop op handhaving levend kunnen houden, maar het verlies tegen hoogvlieger Vitesse-1 maakte de degradatie een feit. DVS-2 kon het ook niet bolwerken tegen kampioenskandidaat Vitesse-2 en moet ook nog minimaal twee punten pakken om niet hetzelfde lot te ondergaan. DVS-A1 mengde zich onverwacht in de kampioensstrijd door zelf de winst te pakken, waar de concurrentie punten verspeelde.

DVS-1 was alleen in het begin opgewassen tegen de jonge ploeg uit Barendrecht. Echter na de 2-2 liep de gastploeg uit naar 3-7.  DVS kwam maar niet dichterbij en die doelpuntloze periode leidde tot de teleurstellende 4-10 achterstand bij rust. Na rust vielen de goals wel maar de bezoekers behielden het initiatief. Met een nog een kwart wedstrijd te gaan waren de Ambachters nog niet veel opgeschoten (9-16). DVS besefte de heilloze missie tegen de in hoog tempo spelende Vitesse, maar bleef wel mee-scoren. De score werd dan nog wel opgevoerd, maar DVS had definitief het nakijken (18-26).
Met nog twee duels te gaan kan DVS dus niet meer zesde worden en is de tweede degradatie op rij een feit. Komend weekend gaat de ploeg van DVS-coach Van der Linden op bezoek bij WION om de bedenkelijke eer te redden (aanvang 18.10 uur in Rotterdam).

Het gehavende DVS-2 had met name na rust weinig in te brengen tegen hoogvlieger Vitesse-2. Hoewel de schade bij rust nog reparabel leek (7-13), was DVS na driekwart wedstrijd feitelijk al kansloos. Eindstand: 16-27 . In tegenstelling tot het vlaggenschip, heeft DVS-2 nog wel zicht op handhaving. Komend weekend moet er dan gewonnen worden van WION-2, dat drie punten boven de Ambachters staat. Aanvang 16.45 te Rotterdam

DVS A1 liet zich niet een tweede keer verrassen tegen ADO A1. Waar vroeg in Januari werd verloren in ’s-Gravendeel, daar was de ploeg van DVS-coach Molendijk nu wel bij de les. DVS bouwde bij rust opgebouwde voorsprong van 11-5 schier eenvoudig uit. De teller stopte bij 23-9.
Koploper Swift ging verrassend onderuit bij middenmoter ONDO, en dat heeft tot gevolg dat DVS zomaar zich kan gaan mengen in de kampioensstrijd. Het speelt dan de komende twee weken de belangrijkste duels: komend weekend eerst de uitwedstrijd tegen TOP A2, de huidige nummer drie. Aanvang 13.10 te Arnemuiden.
Als DVS die mocht winnen dan kan de week erop tegen koploper Swift A1 zelfs het onverwachte kampioenschap behaald worden!

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 34
 

Sponsoring