Goede hervatting DVS op veld!

verslag 20 april 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken van voorbereiding de hervatting van de veldcompetitie goed begonnen. Alle selectieteams boekten belangrijke overwinningen.

DVS-1 wil als zesde in poule omhoog blijven kijken en dan moet je winnen van de nummer zeven ADO. Dat ging met name de eerste helft voortvarend: schier eenvoudig liepen de Ambachters uit naar 14-4. Na de rust ging de echte scherpte eraf en wist de ploeg uit ’s-Gravendeel toch dichterbij te kruipen. DVS wist tijdig bij de les te blijven en trok de winst alsnog over de streep (20-15). In de poule is een plek in de top drie nog zeker haalbaar: dan moet DVS de komende weken goede resultaten boeken en een achterstand van vier punten overbruggen. Dat kan pas weer vanaf 11 mei met de uitbeurt bij WION, dat twee punten op de Ambachters voor ligt (aanvang 15.30, Rotterdam). Noteert u vast in uw agenda!

DVS-2 moest winnen van ADO-2 om niet achterhaald te worden door de ploeg uit ’s-Gravendeel. DVS had het met name voor rust lastig tegen ADO-2. Bij 6-3 stokte de Ambachtse productie en kon ADO terugkomen tot 6-5. Na rust kon DVS dan toch het gaatje maken en uitlopen naar de 16-9 overwinning. Door gunstige uitslagen doet DVS als vierde in de poule ineens weer mee om het kampioenschap. De afstand tot de ploegen uit de top-3 bedraagt slechts maximaal twee punten. Op 11 mei is pas weer de volgende ronde en gaat de ploeg op bezoek bij buurtgenoot Albatros-4 (aanvang 15 uur, Develstein te Zwijndrecht).

DVS A1 trof dezelfde tegenstander waartegen de ploeg in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen kampioen werd: Twist A1. Ook nu waren de Ambachters de sterkere, hoewel het er daar tot aan de rust niet naar uit zag. DVS speelde zo’n hoog tempo dat het zichzelf voorbij liep en de kansen niet benutte. Het schamele aantal goals was het gevolg bij rust: 3-3. Na rust werd er rustiger gespeeld en vielen de goals vanzelf. Twist scoorde eigenlijk pas veel in de slotfase maar toen was het verschil al gemaakt. Eindstand 14-11. In de poule van deze 2e klasse J doet DVS nog volop mee om de prijzen. DVS staat derde met maximaal twee punten achterstand op Reeuwijk en Kinderdijk. Met nog vier wedstrijden te spelen zal DVS na de meivakantie, als alle topteams nog DVS treffen, zeker weer proberen lang mee te doen om het kampioenschap!

 
 

Sponsoring